nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Nederlandse Cabaretdagen: programma zaterdag

De Nederlandse Cabaretdagen

Vandaag alweer de derde dag van De Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch. Met: een live-uitzending van Spijkers met Koppen op locatie en natuurlijk met veel cabaretgasten; een ‘hutspot’ van nieuwe en gevestigde namen die nieuw materiaal presenteren; Jan Jaap van der Wal die zijn oudejaarsconference 2007 nogmaals speelt met de inzichten van nu; Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim op De Snijtafel; Eric van Sauers blikt terug in een gesprek met regisseur Ruut Weissman.
www.dncd.nl

Hieronder staat voor het uitgebreide programma.

Programma

Spijkers met Koppen

6 september in Verkadefabriek, van 12.00 tot 14.00 uur

Het bekende radioprogramma wordt voor de gelegenheid rechtstreeks uitgezonden vanuit Den Bosch. Presentatie: Dolf Jansen / Felix Meurders. Wim Helsen zit aan tafel. Column door Sander van Opzeeland en Martijn Koning.

De Hutspot
6 september in Verkadefabriek, van 15.00 tot 17.30 uur

Dolf Jansen presenteert een hutspot van nieuw materiaal van nieuwe en gevestigde namen, onder wie Nathalie Baartman, Harteveld & Fretz, Herman in een Bakje Geitenkwark, Jasper van Kuijk, Patrick Laureij en Sander van Opzeeland.

De Overdadige Zaterdagavond
6 september in Verkadefabriek, 19.30 tot 00:00 uur

Parallel-programmering in de verschillende theater- en filmzalen van de Verkadefabriek, met o.a.:

Jan-Jaap van der Wal gold vóór zijn Oudejaarsconference 2007 als Het Grote Nieuwe Cabarettalent, en toen ineens was hij een linkse klootzak… Hij speelt zijn Oudejaars 2007 -van voor de crisis- gewoon nog een keer, om samen met het publiek terug te blikken en te zien what the f*ck happened

Het Wederhoor: een eenmalig, allesonthullend, nietsontziend en nu al historisch, gesprek tussen heren van stand: Wim Helsen, Theo Maassen en Micha Wertheim komen op de Snijtafel bij Kasper Jansen en Michiel Lieuwma (bekend van oa hun analyses in De Snijtafel);

Het interview: Eric van Sauers staat aan het begin van een nieuwe solotour; maar voor het zo ver is, blikt hij nog 1x terug. Cabaretregisseur en -kenner Ruut Weissman spit samen met hem door fragmenten uit zijn oeuvre.

Documentaires: een fijn assortiment aan interessante en leuke documentaires over comedy en satire.

Stuif ‘ns in: voor wie er op t end van de avond nog zin heeft…. Iedere cabaretier die rondloopt in de Verkadefabriek mag nog 1x op de zeepkist klimmen om de avond af te toppen

Kaartverkoop

Prijzen: €20,00 (vrijdag), €35,00 (passe partout zaterdag) en €17,50 (debat en uitreiking zondag).
www.verkadefabriek.nl

DNCD is een initiatief van de Cabaretfirma (voorheen het Koningstheater) in ‘s-Hertogenbosch. Vanaf 2015 georganiseerd in samenwerking met De Kleine Komedie. Dan zullen er, behalve in Den Bosch, ook activiteiten plaatsvinden in Amsterdam.

Het programma van DNCD wordt samengesteld door POOCK, het platform dat zich richt op de emancipatie van het Nederlandse cabaret als theaterkunstgenre.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.