www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

De Nederlandse Cabaretdagen: VSCD Cabaretprijzen

VSCD CabaretprijzenVandaag worden in Den Bosch de cabaretprijzen Poelifinario en de Neerlands Hoop uitgereikt als afsluiting van De Nederlandse Cabaretdagen.

Paulien Cornelisse met ‘Maar ondertussen’, Erik van Muiswinkel met ‘Schettino’, Ali B met ‘Ali Beken(d)t’ en Theo Maassen met ‘Einde oefening’ zijn genomineerd voor de Poelifinario, de cabaretprijs voor de meest indrukwekkende voorstelling van het seizoen. Vorig jaar won Wim Helsen voor ‘Spijtig spijtig spijtig’.

Genomineerd voor de Neerlands Hoop, de prijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief, zijn Emilio Guzman, Katinka Polderman, Martijn Koning. Vorig jaar won Louise Korthals.

Zondag 7 september wordt om 12.30 uur afgetrapt met een debat over de stand van zaken in het Nederlandse Cabaret. Onder leiding van journaliste Rinske Wels praten recensenten, programmeurs, juryleden van de Nederlandse cabaretprijzen met elkaar en met andere geïnteresseerden in de zaal.

Aansluitend – vanaf 15.30 uur – vindt de uitreiking plaats van de VSCD cabaretprijzen.
meer info en kaarten

In 2013 was er veel tumult rond de uitreiking van de VSCD Cabaretprijzen naar aanleiding van onenigheid binnen de cabaretjury. Dit kwam naar buiten met een open brief van één van de juryleden op Zwartekat.nl. Uiteindelijk kwam de jury nogmaals bijeen om opnieuw de winnaar de te bepalen.

Dit jaar treedt een geheel nieuwe cabaretjury aan, bestaande uit voorzitter Jan Gras (directeur Agora Theater, Lelystad), Pietie van Veen (freelance programmeur Stadsschouwburg Haarlem en Het Park, Hoorn); Joukje Akveld (journalist); Vivienne Ypma (directeur De Kleine Komedie); Harry Kies (oud-cabaretproducent); Eveline Mol (programmeur, artistiek leider Cameretten).

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.