www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijving Leids Cabaret Festival van start

Vanaf nu kunnen aanstormend cabarettalent en theatermakers zich melden voor de 37e editie van het Leids Cabaret Festival. Het festival vindt plaats van 9 t/m 14 februari 2014 in de Leidse Schouwburg.

Voor aanmelden en meer informatie over het Leids Cabaret Festival:
www.leidscabaretfestival.nl

Het Leids Cabaret Festival wordt sinds 1978 georganiseerd en is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Zij probeert jong cabaret- en theatertalent te stimuleren door de deelnemers zowel voor,- tijdens,- als na het festival intensief te begeleiden en waar mogelijk een brug te slaan tussen amateurcircuit en professionele podia. In 2014 was Tim Fransen de grote winnaars met zowel de jury- als de publieksprijs.

Na de audities en selectie, begint het festival met acht deelnemers die tijdens de voorrondes op maandag 9 en dinsdag 10 februari laten zien wat ze in huis hebben. Van deze acht deelnemers zullen er vijf doorgaan naar de halve finale op donderdag 12 februari. Van de vijf halve finalisten gaan er drie door naar de finale op zaterdag 14 februari. Voorafgaand aan het festival vindt er een workshopweekend plaats waar de deelnemers met regisseurs kunnen schaven aan hun programma.

Categorie: Festivals | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.