nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Jan Beuving en Daan van Eijk, Mich Walschaerts, Ygor

Een overzicht van de premières deze week, met: Jan Beuving en Daan van Eijk, Mich Walschaerts, Ygor.

Jan Beuving en Daan van Eijk – Reken maar nergens op
Premiere: C.C. Griffioen in Amstelveen, 21 okt 2015

“Jan Beuving en Daan van Eijk, wiskundige en natuurkundige, brengen de exacte wetenschap naar het theater. Nu eens geen Tsjechov en Shakespeare op de planken, maar Einstein en Pythagoras. Zodat de bèta’s hun hart kunnen ophalen en de alfa’s hun cijfers. Jan en Daan stonden in 2013 in de finale van het Leids Cabaret Festival en in datzelfde jaar won Jan de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Samen vangen zij de wetenschap van A tot Z in splijtende liedjes en priemende verhalen. (Twee mannen, één piano en nul redenen om thuis te blijven. Geen zorgen, je wordt niet overhoord. Reken maar nergens op, dan valt het altijd mee.)”

Nog te zien tot en met 9 april 2015.
speellijst

Mich Walschaerts – Duizend Man Sterk
Premiere: Minardschouwburg in Gent, 24 okt 2014

“Mich Walschaerts zingt. Zijn favoriete songs, in het Nederlands, Frans en Engels. Hij vertelt. Schrijnende, hilarische verhalen. Hij speelt. De meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages. En hij wordt muzikaal begeleid door enkele zeer straffe gasten. Over leven en liefde, over alles of niks. Absoluut autobiografisch alsook volledig uit de duim gezogen. Over duizend man sterk zijn. Of net niet.”

Nog te zien tot en met 2 april 2015
speellijst

Ygor – 30 februari
Premiere: C.C. De Spil in Roeselare, 24 okt 2014

Nog te zien tot en met 3 maart 2015.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.