www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Maarten van Roozendaal

Maarten van Roozendaal – Jij blijft bij mij
Nieuw Amsterdam
ISBN: 9789046817445

Maandag 20 oktober werd tijdens de hommage aan Maarten van Roozendaal in De Kleine Komedie het boek ‘Jij blijft bij mij’ gepresenteerd, met het complete werk van Van Roozendaal.

Het is een prachtig vormgegeven, lijvig boekwerk met veel mooie foto’s geworden. Het boek bevat al zijn liedteksten in chronologische volgorde. Uit zijn theaterprogramma’s, van het eerste programma ‘Nacht’ (1994) tot ‘De Gemene Deler’ (2012) en teksten gemaakt in opdracht, ook voor anderen.

roozendaal-boek-jijblijftbijmij

Daarnaast bevat het boek de bladmuziek van zeventien liederen die Van Roozendaal zelf als zijn beste heeft bestempeld, uitgeschreven door Egon Kracht. De liederen zijn ook te vinden op de bijgevoegde CD.

Paul de Munnik schreef een inleiding waarin hij vertelt hoe zijn studenten aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie het liefste de liederen van Van Roozendaal zingen. “Dat zegt een hoop over de kwaliteit ervan; jonge mensen met een uitgesproken uitvoerend talent en een groot gevoel voor teksten voelen zich vrijwel zonder uitzondering aangetrokken en uitgedaagd door zijn veelzijdige werk. (..) het werk wordt doorgegeven. Het is van belang. En daarom ben ik zo ongelooflijk trots voor Maarten dat dit boek er is. Zijn boek.”

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.