nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Maarten van Roozendaal, Seth Gaaikema, Youp van ’t Hek, Klaas van der Eerden, Annie M.G. Schmidt, Bram Vermeulen

Deze week werd de vorig jaar overleden chansonnier Maarten van Roozendaal geëerd met een drietal concertavonden in De Kleine Komedie in Amsterdam. Er verschijnt ook een boek: Jij blijft bij mij, een bundeling van zijn complete werk. In het radioprogramma Nooit Meer Slapen een gesprek met met Roozendaals partner Eva Bauknecht en zijn vriend en collega Egon Kracht.
25 okt 2014

Dichter bij de week Rikkert Zuiderveld brengt in het radioprogramma Dit Is De Dag een saluut aan de overleden cabaretier en taalkunstenaar Seth Gaaikema.
25 okt 2014

In De Taalstaat cabaretkenner Frank Verhallen over de taal van Seth Gaaikema.
25 okt 2014

Youp van ‘t Hek is naast cabaretier ook schrijver van columns, al sinds 1986 in NRC. In De Taalstaat vertelt hij erover.
25 okt 2014

Klaas van der Eerden was hoofdgast bij Opium op 4.
24 okt 2014

In Nooit Meer Slapen een gesprek met Annet Malherbe. Ze speelt één van de hoofdrollen in de tragikomedie ‘Annie M.G. op Soestdijk’ van Het Toneel Speelt, gebaseerd op het blijspel Vrouwen om Dr. Deninga dat Annie M.G. Schmidt in 1958 in opdracht van Koningin Juliana schreef. In 2014 blijkt hoe brutaal de inhoud eigenlijk is geweest.
23 okt 2014

Tien jaar geleden overleed zanger, componist en cabaretier Bram Vermeulen (1946-2004). Rapper Akwasi en schrijver Henk van Gelder hebben beide hun laatste werk aan hem gewijd. De één met een biografie en de ander met een cd. In Nooit Meer Slapen een gesprek met hen.
22 okt 2014

Eva Bauknecht bij Schepper en Co over het boek ‘Jij blijft bij mij’, met het complete werk van Maarten van Roozendaal.
14 okt 2014

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.