nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Cornelis Vreeswijk Festival in IJmuiden

In het Nederland-Zweden-jaar pakt op 12 november de Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden in samenwerking met het Cornelis Vreeswijk Genootschap internationaal uit met het tweede Cornelis Vreeswijk Festival.

Met bijzondere Nederlandse en Zweedse artiesten zoals Laurens Joensen, De Andersons, Jeroen Zijlstra en Stefan Sundström ‘de Zweedse Maarten van Roozendaal’. Eregast is Jack Vreeswijk, Vreeswijks zoon die in Zweden in de muzikale voetsporen van zijn beroemde vader treedt. Ook de zus van Cornelis, Tonny Vreeswijk, zal optreden.

Cornelis Vreeswijk (8 augustus 1937 – 12 november 1987) werd geboren in IJmuiden en verhuisde op jonge leeftijd naar Zweden, waar hij één van de meest invloedrijke artiesten van de 20ste eeuw werd. Tot aan zijn vroegtijdige dood maakte hij er meer dan 30 platen. Zijn opvallende stemgeluid, zijn ongewone teksten en zijn turbulente levenswandel maakten hem tot een fenomeen in de Scandinavische wereld. Nog steeds kan vrijwel iedere Zweed wel één van zijn liedjes neuriën.

In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan nummers als ‘De Nozem en de Non’, ‘Veronica’, en ‘Misschien wordt het morgen beter’.

Voor meer info en kaarten:
www.stadsschouwburgvelsen.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.