www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Andre Manuel, Mich Walschaerts, Roel C. Verburg, Op Sterk Water, Lankmoed, Bloeiende Maagden

Een overzicht van de premières deze week, met: Andre Manuel, Mich Walschaerts, Roel C. Verburg, Op Sterk Water, Lankmoed, Bloeiende Maagden.

André Manuel – Het Geval Apart
Premiere: Schouwburg Odeon in Zwolle, 11 nov 2014

“In zijn 14e solovoorstelling breekt Manuel een lans voor de buitenbeentjes, de raddraaiers, de dwarsliggers en de dorpsgekken. Miskende artiesten. Mislukte dichters. Een balletdanser die volkomen geflipt terugkeert na een stage bij het Groot Islamitische Rolstoelballet in Syrië. Ze komen allemaal langs.

Er is muziek. Er is drank. En er zal tot diep in de nacht gedanst worden. Want er valt wat te vieren. Manuel zit 25 jaar in het vak en nog steeds weet 95 procent van de bevolking niet in welk vak en ja, dan beschik je over bijzondere eigenschappen.
André Manuel. Het Geval Apart.”

Nog te zien tot en met 28 maart 2015.
speellijst

Mich Walschaerts – Duizend Man Sterk
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 12 nov 2014

“In Duizend Man Sterk zingt hij zijn favoriete songs, vertelt hij schrijnende en hilarische verhalen en speelt hij de meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages. Het verhaal van Mich Walschaerts borduurt voort op de grote thema’s die we kennen van Kommil Foo. Liefde, twijfels, afstoting en verleiding, vreugde en verdriet, passie versus ratio.

Een voorstelling over zichzelf, of over diegene die hij ook, of zelfs beter had kunnen zijn. Over leven en liefde, over alles of niks. Absoluut autobiografisch alsook volledig uit de duim gezogen. Over duizend man sterk zijn. Of net niet.”

Nog te zien tot en met 2 april 2015.
speellijst

Roel C Verburg – Dat sowieso
Premiere: Comedy Theaer aan de Nes in Amsterdam, 14 nov 2014

“Roel C. Verburg is fulltime flierefluiter. Vroeger werkte hij één dag in de week zodat hij zes dagen weekend had, maar daar is hij mee gestopt want die dag werken maakte altijd zo’n gat in z’n weekend. Meer tijd om gitaar te spelen, meer tijd om in de kroeg te hangen en meer tijd om onderhouden te worden door zijn vriendin.”

Nog te zien tot en met 10 april 2015.
speellijst

Op Sterk Water – Het Wonderbaarlijke Improvisatieavontuur van Op Sterk Water
Premiere: Diligentia in Den Haag, 14 nov 2014

“Dit seizoen nemen de mannen van Nederlands beste impro-cabaretgroep u mee op een ongelooflijke ontdekkingsreis. Met snelle, intelligente, hilarische en muzikale improvisaties scheren ze langs de rafelranden van de fantasie, vissen ze naar de meest verbluffende verhalen en voeren ze u in een kolkende stroom mee tot voorbij de horizon van de verbeelding. Met interactief decor, visuele gimmicks, vlijmscherpe humor, muzikale hoogstandjes, maar vooral: virtuoze improvisatie.”

Nog te zien tot en met 30 mei 2015.
speellijst

Lankmoed – Onvergetelijk
Premiere: C.C. De Werft in Geel, 15 nov 2014

“Met hun tweede avondvullende voorstelling Onvergetelijk brengt Lankmoed muzikaal totaalcabaret over de liefde van een vader voor zijn kind en van een zoon voor zijn moeder. Een even ontroerende als hilarische voorstelling over hoe die liefde, hoe sterk ook, zich aan de vaak oneerlijke wetten van het leven dient te houden.”

Nog te zien tot en met 9 mei 2015.
speellijst

Bloeiende Maagden – Toen neuken nog gewoon was
Premiere: Verkadefabriek in Den Bosch, 15 nov 2014

“Zij: “Waarom aai je de hond wel en mij niet?”
Hij: “Die hond houdt z’n bek tenminste.”
Ooit uit wanhoop de mailbox van je geliefde gekraakt? Of jezelf teruggevonden aan het aanrecht met een mes denkend: ik hoef me alleen maar om te draaien?… Er is hoop! In hun luxe ‘relationresort’ bieden De Bloeiende Maagden u doeltreffende technieken om uw gemankeerde samenzijn in een mum van tijd om te toveren in een passionele relatie. “

Nog te zien tot en met 17 april 2015.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.