nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Mylou Frencken en Pieter Tiddens, De Partizanen, Steven Goegebeur, Rob en Emiel, Steven Gabriëls

Een overzicht van de premières deze week, met: Mylou Frencken en Pieter Tiddens, De Partizanen, Steven Goegebeur, Rob en Emiel, Steven Gabriëls.

Mylou Frencken en Pieter Tiddens – De Rouw Revue
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 26 nov 2014

“Met verlies krijgen we allemaal te maken. Mylou Frencken – bekend van haar prachtige kleinkunstliedjes – verloor binnen twee jaar man en vader en is sinds die tijd ongediplomeerd rouwdeskundoloog. Acteur en regisseur Pieter Tiddens begroef zijn ouders en zwager, maar voelt zich juist allesbehalve een kenner.

Tijd dus voor De RouwRevue. Maar dan wel in stijl: open, ontroerend, maar ook bevrijdend, een afwisseling van meezingers, tere liedjes, komieke sketches, stijldans en intieme verhalen van achterblijvers. Samen onderzoeken Frencken en Tiddens onze rouwrituelen en brengen ze een voorstelling over loslaten, over wat verlies je kan brengen en over het leven na de dood. Een avondje vrolijk verdriet voor weduwen, weduwnaars, wezen, halve wezen en toekomstig nabestaanden. Voor iedereen dus.”

Nog te zien tot en met 10 feb 2015.
speellijst

De Partizanen – De Partizanen
Premiere: Leidse Schouwburg in Leiden, 27 nov 2014

“Het debuutprogramma van De Partizanen, Merijn Scholten en Thomas Gast, daar moet je bij zijn. Waarom? Omdat ze in 2013 de jury- en publieksprijs op het Leids Cabaret Festival wonnen met een aaneenschakeling van absurdistische teksten en sketches. Omdat ze het klappen van de zweep leerden bij stand-up comedy-collectief Comedytrain. Omdat 2014 volgens het Algemeen Dagblad en Nostradamus het jaar van hun grote doorbraak wordt. Daarom! Dus kom en laat je overtuigen.”

Nog te zien tot en met 30 mei 2015.
speellijst

Steven Goegebeur – Man van de wereld
Premiere: Cultuurcentrum Zwaneberg in Heist-op-den-Berg, 27 nov 2014

“Reizen werd Steven letterlijk met de paplepel ingegeven. Verwekt tijdens de huwelijksreis van zijn ouders in Mallorca, startte hij zijn eerste reis. Als zoon van een reisleider stal hij als peuter met blonde haren en guitig snuitje het hart van menig airhostess. Elke schoolvakantie was er wel ergens een hotel of resort dat geïnspecteerd moest worden. Hebben we dat vele reizen nodig om gelukkig te zijn. Reizen we om te ontdekken, om bevestigd te worden? Reizen we omdat het verwacht wordt van ons? Hebben we dan niet alles in ons landje, in onze provincie, onze stad? Tijdens “Man van de Wereld” trekt Steven zijn stoute schoenen aan en trekt hij er op uit. Hij zoekt antwoorden, wikt en weegt, hoort het in Keulen donderen, herbeleeft avonturen en deelt dit alles met u, zonder er doekjes om te winden. Hij neemt u mee in zijn wereld, een reis die u nog lang bij zal blijven.

Nog te zien tot en met 28 maart 2015.
speellijst

Rob en Emiel – Da’s sterk
Premiere: De Lievekamp in Oss, 28 nov 2014

“Een voorstelling met een eerste, tweede én derde helft. Da’s Sterk, toch? Dankzij een mix van magic, theatrale acts, stand-up comedy en cabaret is een avondje Rob en Emiel altijd goed voor verwondering en vermaak.”

Nog te zien tot en met 16 mei 2015.
speellijst

Steven Gabriëls – Een deur die plots opengaat…!
Premiere: CD Rix in Deurne, 28 nov 2014

“Een deur die plots opengaat…
“… dat heet dan gelukkig zijn !”, zingt Ann Christy.
Maar klopt dat wel ? Is het zo eenvoudig, gelukkig zijn ?
Of toch niet ?
Want hoe zit je met de handen in het haar, als je dag na dag kaler wordt ?
En hoe sta je met je mond vol tanden, als je er steeds minder hebt ?
En hoe lees je tussen de lijnen, als je de letters bijna niet meer ziet ?
En vooral :
Hoe vind je de vrouw van je dromen, als je in al dat donker de slaap niet vat ?
Een deur die plots opengaat… is een voorstelling over het Leven en de Liefde, over Geluk en Toeval.
En over rechthoekige uitsparingen in muren en hoe ze af te sluiten.”

Nog te zien tot en met 30 april 2015.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.