nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Vanavond op tv: De Kwis, Tante Es en Van Kooten en De Bie

Vanaf vanavond is de satirische nieuwskwis De Kwis er weer. Niels van der Laan, Jeroen Woe, Rob Urgert en Joep van Deudekom zijn terug voor het vierde seizoen. NPO1, 20.25 uur.

Elke aflevering leggen ze een Bekende Nederlander het vuur aan de schenen met actuele vragen en muzikale parodieën. Gepresenteerd door Paul de Leeuw.

Tante Es krijgt met ‘Dat ding van Tante Es’ haar eigen programma op de Nederlandse televisie. NPO1, 22.04 uur.

In Raymann is Laat en zo:RAYMANN was Tante Es was het typetje van Jörgen Raymann telkens vaste waarde. In het nieuwe programma doet Raymann een stap opzij en viert Tante Es elke zaterdagavond feest. Dit betekent bij Tante Es lekker eten, live-muziek en veel gezellige gasten. Op haar veranda stelt ze spraakmakende vragen, waarmee ze elke gast, van minister-president tot internationale popster verrast.

Van Kooten en De Bie presenteren ook dit jaar weer een uitzending gebaseerd op het thema van de Boekenweek: Waanzin. NPO2, 22.35 uur

Met daarin een compilatie van fragmenten waarin ze hun psychische problemen hebben gedeeld. Al in 1977 durfden Van Kooten en De Bie in het openbaar, op de televisie, openhartig over hun gestoord-zijn en knettergek gedrag te spreken. Onder invloed van diverse goeroe’s, bijvoorbeeld de Bhagwan bijvoorbeeld, waanden zij zichzelf geestelijke wereldleiders. Hun alter ego’s, de Christelijke reli-zangers De Positivo’s, kregen de kans hun krankzinnige theorieën te spuien. Zijzelf raakten verstrikt in hun eigen relatieproblematiek, die tot depressies en burn-outs leidde.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon