www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Exploitant theater De Poorterij Zaltbommel vraagt faillissement aan

Henri Molenaar, directeur van de Brabantse Cultuur Groep (BCG), heeft vrijdag het faillissement van BCG De Poorterij BV aangevraagd. Dat meldt het Brabants Dagblad. De afgelopen dagen heeft de krant bericht over financiƫle problemen van het theater. BCG is sinds 1 januari 2014 uitbater van De Poorterij. Of nog geplande voorstellingen doorgaan ligt aan de curator en een mogelijk nieuwe exploitant.

Volgens BCG is er doorgaans een stoelbezetting van 25% en is exploitatie daarmee niet rendabel. Het college zegt te laat op de hoogte zijn gebracht om actie te ondernemen. Op 27 maart heeft de raad aangekondigd om een voorschot te vertrekken om vordering van artiesten over te nemen. Wethouder Kees Zondag liet aan het Brabants Dagblad ondermeer weten dat meer dan de helft van de artiesten die in 2014 hebben opgetreden in het Zaltbommelse theater, niet betaald heeft gekregen.

Donderdag wordt de financiƫle situatie van BCG besproken in de gemeenteraad.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.