nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Theaters in de problemen

Het is geen leuk onderwerp, maar vanaf nu gaan we ook aandacht besteden aan theaters die in de problemen zijn geraakt. Dit keer: Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Gorinchem en Almelo.

Theater Castellum moet honderdduizenden euro’s aan subsidie inleveren. Het overblijvende bedrag van 312.629 euro is conform de jaarlijkse huurprijs van het pand. Castellum draait al jaren met fors verlies. Na de structurele subsidieverlaging van 75.000 euro dit jaar, volgt in 2016 nogmaals 75.000 euro en per 1 januari 2017 een korting van ruim een half miljoen euro.

Meer op Alphens.nl:
9 apr 2015

Vorige maand werd bekend dat theater De Lieve Vrouw in financiële problemen verkeerd. Terwijl het theater hoopte op een extra subsidie, is inmiddels bekend dat de gemeente Amersfoort structureel 19 miljoen euro wil bezuinigen. Ondermeer op kunst en cultuur. Een aantal voorstellen: samenwerking/fuse van De Lieve Vrouw en Theater De Flint, beëindigen subsidie theater De Flint en/of beëindigen subsidie theater De Lieve Vrouw. Het besluit wordt in mei genomen.
6 apr 2015
Amersfoort.nl: Financiële opgave gemeente Amersfoort
Amersfoort.nl: voorgestelde maatregelen
AD.nl: Theater De Lieve Vrouw verkeert in financiële problemen

Het AD meldt dat ondernemers uit Gorinchem theater De Nieuwe Doelen willen redden.
8 apr 2015

Ook Theaterhotel Almelo ziet de bui al hangen bij wegvallen van het subsidiecontract met de gemeente volgend jaar.
14 mrt 2015

Er is ook positief nieuws. Het college van Culemborg stelt voor dat theater De Fransche School een eenmalige extra subsidie krijgt ter hoogte van de huur van 2 jaar. In 2014 verloren alle vaste medewerkers hun baan door een bezuinigingsoperatie.
8 apr 2015

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.