nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Richard Groenendijk, Mini & Maxi, Javier Guzman, theaters in Nederland

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Recensies voor ‘Nu’ van Mini & Maxi en Javier Guzman. Verder artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld in Veghel, Almere, Groningen en Drachten. En interviews met Richard Groenendijk, Mieke Kluivers (programmeur De Muzeval), Mini & Maxi.


Interview met Richard Groenendijk in Telegraaf: “Zelf simpelweg genieten van het feit dat alles hem momenteel voor de wind lijkt te gaan, daar heeft hij nog altijd moeite mee.”
30 mei 2015

Interview met Mieke Kluivers, programmeur bij het Emmense theater De Muzeval, in Dagblad van het Noorden. Volgend najaar krijgt Emmen een nieuw theater, maar zij verhuist tot haar spijt niet mee.
30 mei 2015

Recensie voor Mini & Maxi met ‘Nu’ in Volkskrant: “Mini & Maxi nog steeds lust voor het oog” ★★★
29 mei 2015

Interview met Mini & Maxi in NRC: “Nu echte afscheidstournee”.
27 mei 2015

Recensie voor Mini & Maxi met ‘Nu’ in Telegraaf: “Als vanouds” ★★★★,5
27 mei 2015

Recensie voor Mini & Maxi met ‘Nu’ in Trouw ★★★.
26 mei 2015

Onenigheid tussen Theater De Blauwe Kei in Veghel en bouwbedrijf Van der Ven over de noodzaak van een aparte, vaste, kleine zaal. Het theater wil vasthouden aan de afspraak met de gemeente over een grote en kleine zaal. Het bouwbedrijf is eigenaar van het pand waar het theater wordt gehuisvest.
29 mei 2015

De Volkskrant bericht over de crisis in de culturele vernieuwing in Almere. Afgelopen week stuurde de directeur Jeroen van de Wiel van het nieuwe culturele centrum vier van de zeven managers weggestuurd, nadat zes van hen het vertrouwen in hem hadden opgezegd. Van de Wiel is tevens directeur van de Schouwburg Almere.
28 mei 2015

Dagblad van het Noorden meldt dat het failliete Grand Theatre in augustus weer opengaat. Exploitatie en programmering vallen daarna tot uiterlijk 1 januari 2017 onder De Oosterpoort/Stadsschouwburg.
28 mei 2015

Recensie voor Javier Guzman met ‘Absurd verlicht’ in Het Parool: “Slapstick en grabbelton vol anekdotes en grollen” ★★★
27 mei 2015

De Leeuwarder Courant over de opening van de vernieuwde schouwburg De Lawei in Drachten. En aandacht voor de bouwperikelen. Zo is er nog veel onzekerheid over de financiële afwikkeling. Bij de Raad van Arbitrage loopt een lange bodemprocedure over de schuldvraag van de uit de hand gelopen verbouwing.
26 mei 2015

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.