nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Stijgend Applaus Stipendium voor Oeloek en Peter van Rooijen

Theatergroep Oeloek en Peter van Rooijen ontvangen dit jaar ieder een Stijgend Applaus Stipendium van €7.500,-, uitgereikt door Stichting Blijvend Applaus op voordracht van de jury van de VSCD Cabaretprijzen.

Stichting Blijvend Applaus wil met de Stijgend Applaus Stipendia jonge veelbelovende podium kunstenaars op het gebied van Cabaret en Kleinkunst financieel ondersteunen. Direct doel is om betere voorwaarden te scheppen waardoor de cabaretier zich nog beter kan ontplooien en de kwaliteit van een volgende productie kan verhogen: de gereedschapskist van de cabaretier wordt beter toegerust.

Uit het juryverslag:
“Cabaretgroep Oeloek heeft de jury verrast met haar tweede programma. Er is sprake van een interessante ontwikkeling zowel bij de groep als bij de individuele spelers. Mede door de samenwerking met regisseur Martin van Waardenberg is het programma bijzonder geestig en onderhoudend geworden.”
Oeloek bestaat uit Carlijn van Rij, David Meijer, Kevin Jolly en Jantijn Prins.

“Peter van Rooijen is een eigenzinnige theatermaker. Hij mikt vooralsnog niet op een groot publiek maar onderzoek zijn eigen mogelijkheden. Zijn debuutvoorstelling was verrassend en maakte nieuwsgierig. Door met een klein budget toch het land in te trekken toont hij zijn grote bevlogenheid.”
foto: Redrum / Joost de Haas

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.