www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld.

Er gaat de komende tijd flink bezuinigd worden in de regio Enschede-Hengelo. Dat meldt Tubantia. Hengelo presenteerde een bezuinigingsplan van 6 miljoen euro waarbij het Rabotheater (foto) voor €50.000 werd gekort. Dit haalde een meerderheid van het college, maar het college gaat wel in gesprek met het theater. Kultuurhus De Kappen in Haaksbergen (en de bibliotheek) moeten in 2018 tezamen €400.000 bezuinigen. Voor het Kultuurhus is dat volgend jaar al €190.000. Het Theaterhotel in Almelo ziet zich geconfronteerd met een voorgenomen schrappen van €500.000 subsidie.
11 juni 2015, De hele regio bezuinigt op cultuur (blendle)
11 juni 2015, Snoeien gaat onverkort door (blendle)

Directeur Raoul Boer van het Rabotheater zei vorige maand in Tubantia dat zijn theater een bezuiniging van 50.000 euro niet kan hebben. “Dan moeten we tienduizenden bezoekers per jaar extra zien te trekken.”
15 mei 2015

Beter gaat het met het Posttheater in Arnhem, het ‘cabaretpodium van het oosten’. De Gelderlander spreekt met programmeur-directeur Roel Coppelmans.
11 juni 2015 (blendle)

NRC.next kijkt naar het effect van de vorige plannen met cultuur. “Een kaalslag werd het niet, maar goed gaat het ook niet.”
9 juni 2015 (blendle)

De Gelderlander kijkt naar de resultaten van theaters in de regio Nijmegen. De meeste theaters zagen een toename in de bezoekersaantallen. Zo trokken de Stadsschouwburg Nijmegen en Concertgebouw De Vereeniging het afgelopen seizoen zo’n 14.000 bezoekers meer dan vorig jaar.
8 juni 2015 (blendle)

De PZC besteedt aandacht aan het zestig jarig bestaan van het Ledeltheater in Oostburg. Een gesprek met programmeur John Bolsius.
2 juni 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

foto: Rabotheater

Categorie: In de media | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.