www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Comedytrain International Summer Festival, Owen Schumacher, Tim Fransen, Jacques Klöters, Elke Vierveijzer, Hans Dorrestijn, theaters

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Recensies voor het Comedytrain International Summer Festival. Interviews met Kees van kooten, Kamagurka, Owen Schumacher, Tim Fransen, Jacques Klöters, Elke Vierveijzer en Hans Dorrestijn. Verder artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld.

Duo-interview met Kees van Kooten en Kamagurka in De Standaard: “zwaargewichten van de verlichting”.
4 juli 2015 (blendle)

Groot interview met Owen Schumacher in de Telegraaf: “Leven van de lach”. Over hoe hij Paul Groot ontmoette, Koefnoen en het nieuwe programma Pointless met Lucille Werner.
4 juli 2015 (blendle)

Recensie Comedytrain International Summer Festival met Alex Edelman en Eddie Pepitone in NRC Handelsbad: “Briljante set Eddie Pepitone”. ★★★★★ (!)
3 juli 2015 (blendle)

Recensie Comedytrain International Summer Festival met Alex Edelman en Eddie Pepitone in Theaterkrant: “Mooie selectie uit internationaal comedyaanbod”. ★★★★
3 juli 2015

Het gaat niet goed met Cultureel Centrum Het Klooster in Nuenen. Als er niets gebeurt, dan ziet directeur/eigenaar Henri Molenaar zich genoodzaakt nog deze maand faillissement aan te vragen.
3 juli 2015 (blendle)

Interview met cabaretier én filosoof Tim Fransen in Filosofie Magazine: “Je kunt ook om iemand lachen uit solidariteit, omdat je zijn onhandigheid in jezelf herkent.”
3 juli 2015 (blendle)

Interview met Jacques Klöters in Het Parool. Deze maand wordt zijn radioprogramma De Sandwich vanuit VondelCS uitgezonden. ‘De live-uitzendingen moeten eenzelfde sfeer ademen: muziek, poëzie, verhalen en opmerkelijk bezoek.’
3 juli 2015 (blendle)

Interview met Elke Vierveijzer in het Brabants Dagblad vanwege de presentatie van haar CD: “Dank voor het huilmoment.”
2 juli 2015 (blendle)

Interview met Hans Dorrestijn in het Brabants Dagblad vanwege zijn nieuwe bundel, lees bloemlezing. Drs P. duwde hem ooit een briefje met het cijfer 9 in handen. “Pas later begreep ik dat het een cijfer was voor een van mijn teksten.”
2 juli 2015 (blendle)

Interview met industrieel ontwerper Terry Brochard in TU Delta. Hij verschafte theaterdirecteuren zeven inzichten in theaterbeleving. Aanvankelijk voor zijn afstuderen bij Design for Interaction, nu voor zijn bedrijf Theater Beleving.
29 juni 2015

Theaterhotel Almelo krijgt van de gemeente een ‘overbruggingskrediet’ van 326.000 euro, meldt Tubantia. De toekomst blijft door komende cultuurbezuinigingen echter onzeker zegt manager Esther Hammink.
26 juni 2015 (blendle)

Onderzoeksbureau Berenschot maakte voor de Boekman cultuurstichting de balans op van de cultuurbezuinigingen sinds kabinet Rutte 1 in 2011. Dat levert een behoorlijk somber beeld op. Na de Rijksoverheid en de provincies zetten de gemeenten het mes in het cultuurbudget. “Grootste klap in cultuursector moet nog komen”.
23 juni 2015

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.