www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Jenny Arean

2008-01-23-andermansveren15-arean2_jaapreedijkIn Hijlco’s Helden spreekt Hijlco Span op Radio 5 met mensen die hij bewondert om hun werk en leven. Op zondag 5 juli werd afgetrapt met de passies en inspiratiebonnen van zangeres/cabaretière/actrice Jenny Arean.

Begin 1960 kwam ze bij het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. In de jaren zestig speelde ze de hoofdrol in populaire televisiemusicals (NCRV) “Er valt een ster” (1963) en “Vadertje Langbeen” (1964). In 1977 had ze een hit met Frans Halsema: ‘Vluchten kan niet meer’, een duet uit de musical En nu naar bed. Bij het televisiepubliek is ze bekend als Riek Balk in de remake van de serie ’t Schaep met de vijf pooten.
12 juli 2015

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Multimedia | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.