nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers in programma’s voor NPO 3Lab

Van 10 tot en met 14 augustus komt NPO 3 weer met een proeftuin voor nieuwe programma’s. Voorheen heette dat TV Lab en nu onder de naam NPO 3Lab. En ook dit keer zijn er veel cabaretiers die aan deze programma’s meewerken.

Rundfunk (KRO-NCRV) is bedacht en geschreven door Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout. In 2013 studeerden ze af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie, waarna ze onder de naam ‘Rundfunk’ ook meededen aan Cameretten. De cast van Rundfunk wordt aangevuld met klinkende namen uit de acteerwereld, zoals Pierre Bokma, Kees Hulst, Lineke Rijxman en Marieke Heebink.
Dagelijks om 20.35 uur.

“Een absurdistische, bizarre, onethische, lompe en snoeiharde serie over een totaal geflipte middelbare school. De leraar Duits heeft een dubieuze fascinatie voor een bekende Oostenrijkse politicus uit de jaren ‘30, de conrector speelt het liefst met de borsten van de Chinese maaltijdbezorgster en de tekenlerares betrekt alles op haar ongeremde geilheid.”

24 seconden met… (BNN-VARA). Eerder te zien op HumorTV, twaalf afleveringen gemaakt door Stefan Pop. Met medewerking van o.a. Peter Heerschop, Ali B, Go Back to the Zoo.
Dagelijks tussen verschillende programma’s door.

“Waarom heb je een etmaal nodig terwijl je alles ook in minder dan een halve minuut af kan handelen. In 24 seconden met leert comedian Stefan Pop zijn gasten beter kennen. De serie is een parodie op het programma waarin de gasten 24 uur op bezoek komen. Rondom de programma’s van 3Lab is dagelijks vier keer een 24 seconden met te zien.”

Minima (VPRO). Thijs van Domburg en Emilio Guzman waren eerder verantwoordelijk voor de HumorTV-serie ‘In Den Gulden Draeck’. Naast het schrijven van het scenario spelen ze ook de hoofdrol. Ook te zien: Mike Libanon, Meral Polat, Laus Steenbeeke, Edo Brunner, Raymonde de Kuyper en anderen.
Te zien op woensdag 12 augustus.

“In de comedyserie Minima volgen we de levens van twee werkloze jongens, Tjeerd en Ewout, die elke dag bij de Sociale Dienst de meest zinloze klusjes moeten doen om hun uitkering te behouden.”

TreurTeeVee (VPRO) wordt gemaakt door leden van het makerscollectief Circus Treurdier. Eerder te zien op VPRO.nl. Door Joost van Hezik (regisseur), Ellen Parren, Jan-Paul Buijs, Peter van Rooijen en Thomas Spijkerman.
Te zien op donderdag 13 augustus.

“TreurTeeVee is de tragikomische dramaserie van makerscollectief Circus Treurdier. Het is poëtische televisie. Het is humoristisch, muzikaal, absurd en zeer melancholisch. Het is Sesamstraat voor volwassenen.”

Padoem Patsss! (BNN-VARA). Het jaarlijkse Oneliner Extravaganza in Toomler krijgt een tv-versie. Met René van Meurs, Rob Scheepers, Pieter Jouke, Jordi van de Bovenkamp, Riza Tisserand, Roel C Verburg, Kasper van der Laan en Johan Kampman.
Te zien op vrijdag 14 augustus.

“Een goede one-liner maken is een vak. Of toch niet? Comedians laten onder leiding van Howard Komproe hun one-liner kunsten zien. Drummer Cyril Directie zorgt dat elke grap wordt afgesloten met een ‘Padoem Patsss!’. Tenminste… dat probeert hij.”

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.