nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: Henry van Loon, Rundfunk, Jon Stewart, theaters in Nederland

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: Interviews met Henry van Loon, Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout (Rundfunk). Verder Micha Wertheim en anderen over Jon Stewart en The Daily Show. Tot slot theaters in de media.

Henry van Loon in Het Parool over zijn zomer in Amsterdam.
8 aug 2015 (blendle)

Interview met Yannick van der Velde en Tom van Kalmthout (foto) in de Telegraaf over hun NPO 3Lab-serie ‘Rundfunk’. “We hebben iedereen benaderd van wie we droomden.”
8 aug 2015 (blendle)

Micha Wertheim in Vrij Nederland over het succes van Jon Stewart.
10 aug 2015

‘Waar blijft de Vlaamse Jon Stewart?’ vraagt de Vlaamse comedykenner Karel Michiels zich af in De Standaard. Hij doet gelijk al een prima suggestie: Michael Van Peel.
6 aug 2015 (blendle)

De Standaard over het vertrek van Jon Stewart bij The Daily Show: “Jong en progressief Amerika rouwt om afscheid Jon Stewart.”
6 aug 2015 (blendle)

Anderen artikels namen we al op in ons eigen stuk over Stewart:
Zwartekat.nl: Veel aandacht voor vertrek Jon Stewart bij The Daily Show

Tot slot theaters in de media.

Het Rabotheater ontvangt voor de komende twee jaar 25.000 euro subsidie van het Fonds Podiumkunsten. De subsidie geldt als een blijk van waardering voor de kwaliteit van het programma van de Hengelose schouwburg. Dat meldt Tubantia. De gemeente Hengelo wil 50.000 euro bezuinigen op het theater. ‘Onmogelijk,’ liet directeur Raoul Boer in mei weten.

Interview in het Eindhovens Dagblad met Tony Boer, de nieuwe voorzitter van Cultuurcentrum Deurne (Nederland) dat een herstart maakt na een faillissement een jaar geleden. “We liggen onder het vergrootglas en beginnen met een 1-0-achterstand. Dus ja, we gaan van iedereen veel vragen. Hoe we het dan gezellig houden? We moeten mensen laten doen waar ze goed in zijn. Dan hebben ze er ook lol in.”
4 aug 2015 (blendle)

De opknapbeurt van de schouwburg in Middelburg mag van de gemeente maximaal 8,5 miljoen euro kosten. De gemeenteraad wijst een eerder plan voor 12,5 miljoen euro af. De PZC sprak met wethouder Chris Simons.
17 juli 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

foto: Stijn Hoekstra

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.