www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld. Met o.a. politieke spelletjes, wel of geen subsidie en een heuse theateroorlog in Eibergen

Het conflict tussen Jacques Boonman en de gemeente Reimerswaal duurt voort. Nadat de gemeenteraad eerder onder druk van de SGP-fractie de subsidie van Podium Reimerswaal beëindigde, werd met een gang naar de rechter een herstelbesluit afgedwongen. Boonman zelf wordt echter nog steeds niet betaald voor zijn werkzaamheden. Donderdag stonden beide partijen voor de kantonrechter. Uitspraak volgt op 7 oktober.
4 sept 2015 (blendle)

In juli bleek het podium nog geen cent te hebben ontvangen van de gemeente. Een dag een bericht hierover in de PZC zei de wethouder dat het bedrag alsnog zou worden overgemaakt.
9 juli 2015 (blendle)

De Gelderlander bericht dat de provincie Gelderland een subsidieaanvraag van 70.000 euro voor Theater Kik in Elst heeft afgewezen. Het theater zegt het bedrag nodig te hebben voor een verbouwing.
4 sept 2015

Amsterdam krijgt in vergelijking met andere subsidie veel meer subsidie. Dat bericht de Telegraaf. Er wordt een onderzoek ingesteld. (Spoiler alert: er zijn daar gewoon meer – grote – culturele instellingen).
3 sept 2015

De bedrijfsleider van Cultureel Centrum De Kinkel in Bemmel ontkent tegenover de Gelderlander dat de exploitatie in gevaar komt door de verbouwing van de Donatuskerk tot theaterkerk.
25 aug 2015 (blendle)

Een ‘theateroorlog’ tussen Theater ’t Spieker en Kulturhus ’t Spieker, bericht Tubantia. Het Kulturhus beheert het pand, maar wil nu meer zelf producties programmeren.
21 aug 2015 (blendle)

Interview met Marc Meeuwis in het Brabants Dagblad. Meeuwis moet Tiliander in Oisterwijk en Den Boogaard in Moergestel een dynamischere uitstraling bezorgen en inhoudelijk en financieel beter laten renderen.
19 aug 2015 (blendle)

De Verkadefabriek in Den Bosch heeft van het Fonds Podiumkunsten voor 2016 en 2017 in totaal een subsidie van 100.000 euro toegewezen gekregen, uitsluitend voor de programmering. Dit meldt het Brabants Dagblad.
13 aug 2015 (blendle)

Naar aanleiding van het vorige bericht verwijzen nogmaals naar een artikel in het Brabants Dagblad over de zware bezuinigingen op cultuursubsidies die Den Bosch te wachten staat. Komend wil de Bossche politiek 10,5 miljoen euro bezuinigen. Op ‘alle’ uitgaven en dus ook op kunst. Of zoals het Brabants Dagblad het formuleert: “Den Bosch geeft miljoenen uit aan cultuurgebouwen. Nu de stenen er staan, moeten de podia inleveren.”
–30 mei 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.