www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Andre Manuel wint de Poelifinario

manuel-andre

VSCD CabaretprijzenAndre Manuel heeft met ‘Het geval apart’ de Poelifinario gewonnen voor de meest indrukwekkende voorstelling van het afgelopen seizoen. De prijs werd zojuist uitgereikt in Cafe Schiller in Amsterdam.

Andere genomineerden waren: Daniël Arends voor ‘Carte Blanche’, Micha Wertheim voor ‘Micha Wertheim voor zichzelf’, Plien en Bianca voor ‘Gaat het nog door?’ en De Bloeiende Maagden voor ‘Toen neuken nog gewoon was’.

VSCD cabaretjury

André Manuel – Het geval apart
André Manuel beledigt in Het geval apart op uiterst grappige wijze alles en iedereen waar men in deze tijd uit angst om te kwetsen met een grote boog omheen loopt. Hij begint bij het extremistische deel van de islam, om vervolgens via alle andere religies, zieke zangers, het koningshuis en de handel in slaven en tomaten de gehele samenleving onderuit te halen. Behalve de Tukkers natuurlijk. Daar kunnen we schuilen als het oorlog wordt. Zijn scherpe grappen en provocaties dwingen het publiek om stelling te nemen en goed na te denken wat men er zelf nu eigenlijk van vindt. Zo doet Manuel precies waar een cabaretpodium bij uitstek voor geschikt is. Hier mag dat en hier kan dat. Het maakt deze voorstelling tot een schitterende ode aan het het vrije woord.

foto: Govert de Roos

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.