nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld. Met een inbraak, kritiek op Eindhovens cultuurbeleid, Middelburg gaat in zee met Frans Lievens en houdt vast aan ambitie uit 1999, Tilburg verliest geduld met Theater Midi en een interessant essay over de onttakeling van de kleine zaal.

Inbrekers hebben bij theater Het Hof in Arnhem de recette van twee uitverkochte try-outs van cabaretgroep Enge Buren gestolen, meldt De Gelderlander.
14 sept 2015 (blendle)

‘Weer geen visie op cultuur’, schrijft het Eindhovens Dagblad over de eerste schets van een nieuw cultuurbeleid van Stichting Cultuur Eindhoven (SCE). Naar voorbeeld van landelijk cultuurbeleid wordt gekozen voor een basisinfrastructuur, waaronder ook het Parktheater zal vallen. Maar “werkplaatsen en theater- of dansgroepen worden in het nieuwe plan dus doorverwezen naar de landelijke fondsen (‘productie is primair een taak van het rijk’) of naar de EindhovenPlus-regeling”.
12 sept 2015 (blendle)

De gemeente Middelburg gaat door met Frans Lievens van Zeeland Theaters als exploitant van de stadsschouwburg. Dat schrijft wethouder Chris Simons in een memo aan de gemeenteraad, meldt de PZC.
11 sept 2015 (blendle)

De stadsschouwburg moet de spil blijven in het culturele leven in Middelburg, meldt de PZC. Ook al is dat een ambitie geformuleerd in 1999. “Er zijn podia verdwenen en bijgekomen; er komt geen A-theater, de schouwburg wordt verbouwd; de Zeeuwse theaters zijn nu in één hand (van Frans Lievens); de gemeente moet miljoenen bezuinigen. Toch zien B en W geen reden het beleid te wijzigen.”
9 sept 2015 (blendle)

Raadsleden in Tilburg verliezen hun geduld, bericht het Brabants Dagblad. Na anderhalf jaar is de verkoop van Theater Midi nog steeds niet afgerond. De oplevering is vertraagd door een opeenstapeling van gebreken.
8 sept 2015 (blendle)

‘De onttakeling van de kleine zaal’, een analyse van Robbert van Heuven voor Theatermaker.
29 aug 2015

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.