nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Laurel en Hardy

Gisteren vierden Laurel & Hardy-fans in Pathé Tuschinski de 125ste geboortedag van Stan Laurel (1890-1965). Het programma bestond uit de favoriete films van Paul de Leeuw, Carice van Houten, Freek de Jonge en André van Duin.

Voor degenen die er niet bij konden zijn, de films zijn ook hieronder te vinden.

Liberty (1929), de keuze van Paul de Leeuw: de ontsnapte gevangenen Stan en Ollie krijgen van hun helper burgerkleren, maar trekken per ongeluk elkaars broeken aan. Bij de pogingen die vergissing ongedaan te maken belanden ze van een vismarkt op de bouwlift van een wolkenkrabber in aanbouw. De laatste akte speelt zich op duizelingwekkende hoogte af tussen de ijzeren balken. Stan heeft bovendien een krab in zijn broek.

Blotto (1930), de keuze van Carice van Houten: Stan en Ollie gaan stiekem drinken in een nachtclub en raken er letterlijk boven hun theewater. Om de jongens een lesje te leren heeft mevrouw Laurel de inhoud van hun whiskyfles namelijk vervangen door koude thee met mosterd en peper. De jongens krijgen de slappe lach en Franck Holiday zingt The Curse of an Aching Heart.

County Hospital (1932), de keuze van Freek de Jonge: Ollie ligt met een gipsbeen in het ziekenhuis. Stan besluit zijn beste vriend te bezoeken en neemt eieren en noten voor hem mee. Ollie is er niet blij mee: ‘I can’t eat hard boiled eggs and nuts! Why didn’t you bring me a box of candy?’ Stan: ‘Well, they cost too much.’ De dokter komt buiten het raam te hangen en de T-Ford van het duo raakt bekneld tussen twee trams.

Way Out West (1937), de keuze van André van Duin: Stan en Ollie moeten de eigendomsakte van een goudmijn overdragen aan het lieve meisje Mary Roberts, dat voor de gewetenloze kroegbaas Mickey Finn werkt. Samen met de ezel Dinah nemen de jongens het op tegen deze schurk en zijn medeplichtige, de verleidelijke zangeres Lola. Hoogtepunten zijn het lied The Trail of the Lonesome Pine en het dansje op At the Ball, That’s All.

Deze films werden niet vertoond, maar mogen natuurlijk niet ontbreken.

The Music Box (1932)

Busy Bodies (1933)

Helpmates (1932)

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.