nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld. De Verkadefabriek in Den Bosch heeft te horen gekregen dat de subsidie bijna wordt gehalveerd. En de ‘merkwaardige affaire’ van het ontslag van directeur Jan Zobel van De NWE Vorst in Tilburg.

Er werd al voor gevreesd voor het bezuinigingsvoornemen van de gemeente Den Bosch. De Verkadefabriek zit nu de subsidie verminderd van 900.000 naar 400.000 euro.
24 sept 2015

Directeur Jan van der Putten noemt de voorgenomen bezuiniging ‘verbijsterend’ en verwacht dat bijna de helft van de podiumactiviteiten zal vervallen: cabaret, muziek, dans, toneel, kindertheater.
24 sept 2015

Rien van der Vleuten is de interim-directeur van de NWE Vorst in Tilburg, waar hij sinds 2005 bestuurslid is, meldt het Brabants Dagblad. Hij volgt daarmee de weggestuurde directeur Jan Zobel op. Van der Vleuten was tot 2014 algemeen directeur van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Hij werd er ontslagen na een ‘ongewenste relatie’ met een leerlinge.
22 sept 2015

Het Brabants Dagblad noemt het ontslag van Zobel ‘een merkwaardige affaire’. Het conflict gaat wat Zobel betreft over onverstandige idealen van het bestuur. “Ik heb niet het gevoel dat het een kwestie was van disfunctioneren, het gaat om een verschil van visie over de aanpak. Maar ik denk dat ik onvoldoende tijd heb gekregen.”
22 sept 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.