nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Ha! Die Yora stopt, nieuw weekendprogramma op Radio 2

Eind december wordt de laatste aflevering uitgezonden van het Radio 2-programma Ha! Die Yora. Yora Rienstra presenteert vanaf het nieuwe jaar samen met Sander de Heer een nieuw programma op Radio 2, elke zaterdag en zondag te beluisteren tussen 14.00-16.00 uur.

Met het verdwijnen van Ha! Die Yora lijkt de afbraak van de kleinkunst- en cabaretprogramma’s op de zondagavond van Radio 2 voltooid. In 2010 moesten de programma’s Andermans Veren (nu een dagelijkse rubriek bij Arbeidsvitaminen op Radio 5) en Volgspot al wijken. Van de belofte van de netco├Ârdinator dat andere programma’s meer aandacht aan cabaret en kleinkunst zouden besteden is niets terechtgekomen.

Het Circus Jeroen Bosch werd in 2010 opgevolgd door Sara op Zondag met Sara Kroos, met een bredere aandacht voor het betere Nederlandse lied. In 2012 presenteerde Kroos het programma vanuit het theater City of Wesopa met live-optredens.

In maart 2014 werd Sara op Zondag vervangen door Ha! Die Yora. De opnames vonden weer plaats in een radiostudio zonder gasten, met telefonische interviews.

Categorie: Op de radio | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.