www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Bassies Bonte Avond in Geel – de foto’s

2015-10-03-bassiesbonteavond-birker1

Afgelopen zaterdag werd in Vlaanderen het culturele seizoen geopend van cultuurcentrum De Werft. Jarenlang was dat met een international comedynight, maar nu mocht comedian Bas Birker zijn eigen programma samenstellen, Bassies Bonte Avond.

Het resultaat was een gevarieerd programma met veel comedy, poëzie, ballonnen en een muzikaal pauze-optreden. De grote verrassing was toch wel de terugkeer van Alex Agnew als comedian.

Het begint gelijk al goed mett Michael Van Peel en Bart Cannaerts als loungesingers op het podium bij binnenkomst.

2015-10-03-bassiesbonteavond-peel-cannaerts1

2015-10-03-bassiesbonteavond-peel-cannaerts2

2015-10-03-bassiesbonteavond-peel-cannaerts3

Na de introductie door Birker zelf direct door naar een prima opener met Jan Jaap van der Wal. Die verblijft momenteel in Vlaanderen voor het maken van zijn programma ‘De nieuwe Belg’ waarmee hij vervolgens gaat touren.

2015-10-03-bassiesbonteavond-wal

Daarna was er ruimte voor flegmatische poëzie met Andy Fierens.

2015-10-03-bassiesbonteavond-fierens

De expressieve Dries Heyneman sloot het eerste blok af. De voormalige helft van Ter Bescherming van de Jeugd staat weer als comedian op het podium. Ook is hij momenteel te zien in de goed ontvangen tv-serie ‘Bevergem’. Met een iets ander kapsel, dat wel.

2015-10-03-bassiesbonteavond-heyneman1

2015-10-03-bassiesbonteavond-heyneman2

Na de pauze houdt Bas Birker het publiek weer bij de les. Wat we kunnen verwachten na de pauze? “Een Hollander, een clown en een comedian.”

2015-10-03-bassiesbonteavond-birker2

De Hollander is Emiel van der Logt. Afkomstig uit Brabant weliswaar. En finalist tijdens de meest recente editie van Cameretten. En mocht hij ooit in de gevangenis komen, dan heeft hij zijn ontsnappingsplan al klaar.

2015-10-03-bassiesbonteavond-logt1

2015-10-03-bassiesbonteavond-logt2

Voorafgaand aan de show liep er een wonderlijke man in het naastgelegen café mensen te vermaken of juist aan het schrikken te maken met ballonnen. Deze man is Tom Bibo (Tom Saeys) die als ballonnenfluisteraar zijn kunsten nu ook op het podium mocht vertonen.

2015-10-03-bassiesbonteavond-bibo1

2015-10-03-bassiesbonteavond-bibo2

2015-10-03-bassiesbonteavond-bibo3

2015-10-03-bassiesbonteavond-bibo4

2015-10-03-bassiesbonteavond-bibo5

Check trouwens ook deze prachtige trailer voor zijn show Bibolicious.

En dan de grote verrassing: de terugkeer van Alex Agnew als comedian. Tot groot genoegen van het publiek. Enkele jaren geleden kondigde Agnew groots zijn (voorlopige) afscheid als comedian aan. Hij zou zich gaan concentreren op het touren met zijn band. Maar onder druk van zijn vrouw (“if you want to keep your hoe, you have to make some doe”) is hij momenteel nieuw materiaal aan het uitproberen. En bij try-outs moet je niet vertellen waar het over ging, maar grappig was het zeker.

2015-10-03-bassiesbonteavond-agnew1

2015-10-03-bassiesbonteavond-agnew2

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.