www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Inschrijvingen Leids Cabaret Festival van start

De inschrijvingen voor de 38ste editie van het Leids Cabaret Festival zijn van start gegaan. Het festival zoekt jonge en enthousiaste cabaretiers en theatermakers die humor serieus nemen en zich graag willen presenteren aan een groter publiek.

Aanmelden kan via onderstaande link.
Leids Cabaret Festival

Het Leids Cabaret Festival werd in 1978 voor het eerst georganiseerd door Harry Kies als tegenhanger voor de Cameretten en heeft al enkele grote winnaars voortgebracht, waaronder Najib Amhali, Javier Guzman en Alex Agnew. In 2015 won Thijs van de Meeberg zowel de jury- als publieksprijs.

Voor de inschrijving wordt gevraagd om een motivatie plus beeldmateriaal van minstens 15 minuten van de show die je wil spelen op te sturen. De organisatie bekijkt de beelden en maakt op basis daarvan een selectie voor de audities, die in januari plaats zullen vinden. Na de selectie en auditie gaan er maximaal 8 kandidaten door naar de voorrondes in de Leidse Schouwburg. Voorafgaand aan de voorrondes zullen deze kandidaten ook begeleid worden door professionele cabaretiers en/of regisseurs tijdens een workshop. Het festival vindt plaats van 8 tem 13 februari. De voorrondes vinden plaats op 8 en 9 februari; de halve finale is op 11 februari en de finale zelf op 13 februari.

Na afloop van het festival staat er nog een finalistentour gepland van ongeveer 40 optredens in kleine en grote theaters.

Categorie: Festivals | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...