nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld.

De voorgenomen verkoop van het Oude Raadhuis in Hoofddorp gaat niet door.
21 okt 2015

Wonderlijke situatie in Reimerswaal. Eerst besluit de gemeente de subsidie voor het lokale theater te stoppen. Ook het contract van organisator Jacques Boonman wordt beëindigd. Boonman stapt naar de rechter en dwong een herstelbesluit af voor de subsidie. De rechtzaak over de vergoeding voor zijn werk verloor Boonman echter, bericht de PZC. Daardoor is er geld voor de programmering, maar geen geld voor de organisatie ervan.
10 okt 2015 (blendle)

M-Lab in Amsterdam-Noord sluit eind dit jaar zijn deuren. Dit theater waar musicals en muziektheater worden gemaakt en gespeeld, kan het financieel niet langer bolwerken. Na het stopzetten van de rijkssubsidie in 2013, beëindigde begin dit jaar de gemeente Amsterdam haar bijdrage. Nu stopt ook de steun van VandenEnde Foundation.
8 okt 2015

Amsterdam wijst 21 culturele topinstellingen aan. Deze zijn bijna verzekerd van hun subsidie in de komende vierjarige subsidieperiode door opname in een nieuwe Amsterdamse ‘basisinfrastructuur’. Cabaret en beeldende kunst ontbreekt in het geheel. De Kleine Komedie en kweekvijver Theater Bellevue worden niet genoemd.
8 okt 2015
Hoofdlijnen Kunst en Cultuur 2017-2020

In reactie op dit cultuurplan schreef De Kleine Komedie-directeur Vivienne Ypma een opinie-stuk in Het Parool: ‘Een stad die kiest voor cultuur, geeft cabaret een plek’.
9 okt 2015

Het is niet allemaal kommer en kwel. In Vlissingen is onder leiding van Brigitte Kaandorp de ‘megazaal’ CCXL Theater geopend. De PZC was erbij.
8 okt 2015 (blendle)

Eerder dit jaar moest De Nieuwe Doelen sluiten nadat de gemeente Gorinchem de subsidie verlaagde, maar de vaste lasten weigerde te verlagen. Het personeel verloor hun baan. Nu meldt de Telegraaf dat de nieuwe uitbater de exploitatie niet rond krijgt. Daarom is er alweer bij de gemeente aangeklopt om het dreigende tekort aan het einde van het theaterseizoen voor haar rekening te nemen. “Als alle voorstellingen dit seizoen uitverkocht zijn zal het theater een bescheiden winst maken, zo blijkt uit een brief aan de gemeenteraad.”
7 okt 2015 (blendle)

Sponsors compenseren cultuurbezuinigingen niet, meldt NRC Handelsblad op basis van analyse van jaarverslagen van veertig musea en podiumkunstinstellingen. Veel grote culturele instellingen blijken niet in de eigen inkomsten te vergroten. Vooral inkomsten uit bedrijfssponsoring vallen tegen. Bedrijven zijn terughoudender geworden door de crisis.
1 okt 2015

Interview in het Brabants Dagblad met Edwald Dekkers, directeur van Theater Markant in Uden. Er wordt ook ingegaan op de kwalificatie van Markant als een slecht theater en ‘Theater zonder hart’ door artiesten. “Daar hebben we dus extra in geïnvesteerd. Ik zal zelf niet alle artiesten kunnen verwelkomen, maar we hebben dat nu wel goed geregeld.”
28 sept 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.