nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Alex Roeka, Tim Fransen, Andermans Veren Live

Een overzicht van de premières deze week, met: Alex Roeka, Tim Fransen en Andermans Veren Live.

Alex Roeka – Voort!
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 26 okt 2015

” Een sabbatical kan voor een artiest een valkuil zijn. Hij denkt het een jaartje rustig aan te kunnen gaan doen, maar ondertussen loopt hij wel het risico in een crisis terecht te komen. Wie is hij zonder het podium, zonder applaus, zonder aandacht? Daar had hij even niet op gerekend.

Ondanks alles maakte het me wel duidelijk dat het niet slecht is soms eens even van je fundamenten getrokken te worden. Het zet je er toe aan een nieuwe strijdvaardigheid te ontwikkelen en de oorspronkelijke kracht en poëzie van het leven weer in zijn volle glorie te voelen en uit te drukken.

Ik schreef het ene na het andere nummer. Over de liefde, de wereld, onze tijd, mijn verleden en alles wat me beroerde. Het hield niet op. Constant hoorde ik die stem, die riep: voort, jij, voort!””

Nog te zien tot en met 23 april 2016.
speellijst

Tim Fransen – Het failliet van de moderne tijd
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 29 okt 2015

Op het Leids Cabaret Festival 2014 won Tim Fransen naast de Jury- ook de Publieksprijs. Na deze overweldigende wint debuteert hij nu met zijn filosofische cabaretprogramma, Het failliet van de moderne tijd. De problemen waar de wereld voor staat zijn groots, en we missen een absolute waarheid die ons kan leiden naar het goede. Hoe nu verder? Krijgt de cynicus gelijk? Of is er misschien toch nog hoop? Tim denkt van wel, en hij gaat het u vertellen.”

Nog te zien tot en met 7 mei 2016.
speellijst

Andermans Veren Live – Er is altijd een derde
Premiere: Spant! in Bussum, 1 nov 2015

“Er is altijd een derde… is het derde programma van het succesvolle collectief Andermans Veren Live! Kick van der Veer, presentator van het radio- en televisieprogramma Andermans Veren, stelde dit programma samen. Jurrit de Bode, Dorien Haan, Bas Marée, Jelle Amersfoort en Johan Hoogeboom poetsen de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied op. Er waait een frisse wind door de prachtigste melodieën en u wordt verrast met een nieuwe kijk op oude hits. Met liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy en List, het Goede Doel en anderen.”

Nog te zien tot en met 4 juni 2016.
speellijst

foto: Tessa Posthuma de Boer

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.