www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Terugluisteren: Sanne Wallis de Vries, Roué Verveer, Sara Kroos, Marinus van Henegouwen

Sanne Wallis de Vries was te gast in De Nieuws BV en sprak over de Stichting Loket Leros, die vluchtelingen helpt op het Griekse eiland Leros.
13 nov 2015

Roué Verveer was te gast bij FunX.nl.
13 nov 2015

Sara Kroos bij Ha! Die Yora.
8 nov 2015

Bijzondere opnames uit het archief van Marinus van Henegouwen, schrijver van talloze scherpe en spitsvondige liedjes. Marinus van Henegouwen was het pseudoniem van Rinus Pannekoek, een vrouwenarts die werkte in de kraamkliniek aan de Henegouwerlaan in Rotterdam. In zijn vrije tijd schreef hij liedjes en in de jaren vijftig en zestig organiseerde hij middagen voor jong talent in Lantaren / het Venster. Gerard Cox, Annie Schmidt, zoon Jop Pannekoek, Drs P., Luc Lutz en vele anderen traden er op en zongen zijn liedjes. Roland Vonk mocht het archief van Marinus van Henegouwen lenen van zijn dochter, bestaande uit meer dan twintig cassettebandjes. Pannekoek was ook de vader van regisseur Jop Pannekoek en daarmee de grootvader van cabaretier Peter Pannekoek.
Marinus van Henegouwen: het Nederlandse chanson

Categorie: Multimedia | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...