nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Anne Neuteboom wint Cameretten

Zojuist heeft Anne Neuteboom de vijftigste editie van Cameretten gewonnen. In een vol Luxor Theater in Rotterdam won zij zowel de jury- als de publieksprijs.

De jury: “Anne schreeuwt haar frustratie en woede van zich af. Gevangen tussen generaties wil ze weten waarom mensen zo onaardig doen tegen elkaar. Terwijl zij zo positief is, dat andere mensen haar altijd teleurstellen. Haar programma is zorgvuldig opgebouwd en bevat mooie overgangen, maar het duurt even voordat je aan haar gewend bent. Ze neemt publiek en jury op beeldende wijze en met prachtige volzinnen mee in haar frustraties. Op verfrissende wijze geeft Anne een inkijkje in de wereld om haar heen.

Ze neemt het hele podium in beslag met slechts één roze vouwstoel en oogt als een vis in het water. De laatste tien minuten gaat het gas er echt op en blaast ze jury en publiek weg met een ongegeneerde ‘kennismaking’ met haar lichaam. Anne’s programma WEG is een relevante aanklacht tegen het keurslijf waar millenials zich in geperst voelen. In de ogen van de jury is dit een talent dat op het podium thuishoort.”
www.anneneut.nl

De andere finalisten waren Jasper Smit en Tom Montfrooy.
jasperzelf.nl
facebook.com/TomMontfrooyComedian

Alle finalisten zijn de komende maanden te zien tijdens de finalistentour. Die brengt ze tot eind april door het hele land.
speellijst

Daarnaast speelt Anne Neuteboom ook haar avondvullende voorstelling ‘Weg’.
speellijst

Voor meer info over Cameretten:
www.cameretten.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.