www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Depressiegala met o.a. Javier Guzman en Mike Bodde

In 2016 valt Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar, op 25 januari. Op deze dag wordt in Theater Amsterdam het eerste Depressiegala gehouden, een uniek initiatief geïnitieerd door twee psychiaters, Esther van Fenema en Bram Bakker, en een professionele behartiger van patientenbelangen, Mariëlle Horsting. Verder maken Javier Guzman, Mike Bodde, Martine Sandifort, Wende Snijders, Marjolijn van Kooten en Edith Schippers die avond ook hun opwachting. Tickets kunnen nu al besteld worden via de site van het Depressiegala.

Depressie is een ziekte die 1 op de 10 mannen en 1 op de 5 vrouwen ergens in het leven treft. Momenteel lijdt zelfs ruim een half miljoen Nederlanders aan een depressie en bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die kampt of heeft gekampt met een depressie.

Het doel van het gala is om depressie op een positieve manier onder de aandacht te brengen: bekende ervaringsdeskundigen geven uitleg om de kennis over deze ziekte te vergroten en het gesprek daarover te vergemakkelijken.

Ook jongeren ontsnappen niet aan een depressie. In Nederland heeft 5 % van de jongeren tot 18 jaar een psychische aandoening. Veel jongeren schamen zich hiervoor. Het goede doel van het Depressiegala is een project voor jongeren over depressie en wil helpen het taboe hierop te doorbreken.
www.depressiegala.nl

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...