nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Klaas van der Eerden, Bart Cannaerts en Kris De Smet deelnemers Groot Dictee

Op zaterdag 19 december wordt het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2016 voor de 26ste keer georganiseerd. Vroeger was Het Groot Dictee een spellingwedstrijd tussen de prominenten en de krantenlezers, dit jaar wordt het een echte derby der lage landen, een taalstrijd tussen Nederland en Vlaanderen. NPO2, 20.20 uur.

Bij de bekende Nederlanders en Vlamingen, die dit jaar meedoen, zitten ook enkele comedians: Klaas van der Eerden, Bart Cannaerts en Kris De Smet (ex-De Nieuwe Snaar).

Aan de ene zijde van de Eerste Kamer nemen de Nederlanders plaats: 15 prominenten en 15 lezers van de Volkskrant; aan de andere zijde de Vlamingen: 15 prominenten en 15 lezers van de Vlaamse krant De Morgen. Zij maken samen het dictee. Daarna volgt de finale, die gespeeld wordt door twee natioale duo’s, nl. de winnaar van de prominenten en de winnaar van de krantenlezers. In de finale krijgen de duo’s de opdracht tien moeilijke woorden te spellen. Het duo dat uiteindelijk de minste fouten maakt, is de winnaar van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2015: Nederland of Vlaanderen.
Groot Dictee der Nederlandse Taal

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...