www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: interviews, interviews, interviews!

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

De afgelopen tijd kwamen we er weinig aan toe, dus hier de inhaalslag. Dit keer: interviews met Claudia de Breij, Erik van Muiswinkel, Paul Groot, Tim Fransen, Viggo Waas, Wouter Monden, Martijn Koning, Hans Teeuwen, Martin van Waardenberg, Plien van Bennekom, Kees Torn, Ronald Snijders en Wim Helsen.

Interview met Claudia de Breij in HP De Tijd: De Breij is de veertig voorbij en heeft het drukker dan ooit: ze brengt een nieuw album uit, een single met Waylon, een boek, en haar laatste show Teerling trok stampvolle zalen. Een openhartig gesprek over haar teruggetrokken kindertijd, strijdlust en de kracht van taal. “Ik hou níks in.”
8 dec 2015 (blendle)

Groot interview met Erik van Muiswinkel in Trouw. De try-outs van een nieuwe voorstelling zijn de engste momenten voor een cabaretier. Ook als je Erik van Muiswinkel heet en al dertig jaar op het podium staat. Rinske Wels volgde het ontstaan van zijn voorstelling ‘De Olieworstelaar’, die komende week in première gaat.
5 dec 2015 (blendle)

Interview met Paul Groot in het AD: “Brutaliteit van Robert Long inspirerend”.
5 dec 2015

Interview met Tim Fransen in de Volkskrant. Cabaretier – én filosoof – Fransen brak vorig jaar door met een show vol lichte antwoorden op zware vragen. Kan hij inmiddels zonder Nietzsche? En kan hij zonder appeltaart?
4 dec 2015 (blendle)

Interview met Viggo Waas in Dagblad van het Noorden naar aanleiding van zijn boekje ‘Viggo drijf over’. “Ik ben van huis uit een pleaser.”
3 dec 2015 (blendle)

Interview met comedian Wouter Monden in Het Parool over zijn aandoening misofonie: “Geluidshaat”.
1 dec 2015 (blendle)

De VARAgids gaat met Martijn Koning op stap tijdens het maken van de conference ‘Sint en Nieuw’.
1 dec 2015 (blendle)

Interview met Paul Groot in NRC Handelsblad over mens en musical Robert Long: “Robert Longs gebrek aan schaamte is verfrissend”.
30 nov 2015

Interview met Hans Teeuwen, cabaretier en nederpopzanger, in Nieuwe Revu: “Een manische gek, dat is de attractie.” Over podiumangst, zingen zonder ironie en cabaret zonder boodschap.
29 nov 2015 (blendle)

Interview met Martin van Waardenberg in Nieuwe Revu: “Ja joh, ik doe er helemaal niet toe. Je mist niets aan mij.”
29 nov 2015 (blendle)

Interview met Plien van Bennekom in Margriet: “Ik verschuil me graag achter rare pruiken en gekke kostuums”. Ze reageert op twaalf begrippen die betrekking hebben op haar leven.
26 nov 2015 (blendle)

Interview met Kees Torn in de Volkskrant. Als cabaretier vond hij zichzelf totaal ongeschikt. Twintig jaar stond hij op het podium, meer dan drie jaar geleden nam hij afscheid en nu is hij terug. Maar waarom, in godsnaam?
25 nov 2015 (blendle)

Interview met Ronald Snijders in Nieuwe Revu: “Obsessie voor André van Duin was gevaarlijk.” Absurdist Snijders over het engste wat hij in zijn leven heeft gedaan en zijn André van Duin-obsessie.
25 nov 2015 (blendle)

Humo praat met Wim Helsen over de zeven hoofdzonden: hoogmoed, traagheid, gramschap, jaloezie, onkuisheid, gulzigheid, hebzucht.
24 nov 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.