www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

In de media: theaters

uit de kattenbak‘In de media’: Zwartekat duikt de bladen in.

Dit keer: artikels over ontwikkelingen in de theaterwereld. Met veel slecht nieuws.. maar laten we positief beginnen.

De leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) hebben Theaterhotel Almelo, Chassé Theater (Breda), Schouwburg Amphion (Doetinchem), De Goudse Schouwburg (Gouda), De Rijswijkse Schouwburg (Rijswijk), Theaters Tilburg, Theater De Leest (Waalwijk), het Zaantheater (Zaandam) en de Zwolse Theaters genomineerd voor de Theater van het Jaar Prijs 2015.
bericht bij de VSCD

Het bestuur van De Meenthe in Steenwijk vreest voor het voortbestaan van het theater. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. De Meenthe verkeert in financiële problemen vanwege een duur uitgevallen verbouwing, toegenomen kosten voor onderhoud, bezuinigingen en gebrek aan personeel.
8 dec 2015 (blendle)

De plotselinge sluiting van CC Gildhof in Tielt doet heel wat ‘stof opwaaien’. Sinds 1996 was al bekend dat er sprake was van asbest. Politieke partijen wijzen naar elkaar terwijl voorstellingen en evenementen moeten verplaatst of worden geannuleerd. De Standaard bericht erover.
5 dec 2015 (blendle)

Met het fusiewoord haalden de commissarissen van het Enschedese Wilminktheater deze week een oude geest uit de fles. Pogingen tot samenwerking met het Hengelose Rabotheater lijken ook dit keer weer voortijdig te smoren in de achterdocht tussen de voormalige partners van de Dubbelstad. Tubantia praat met Eric Wehrmeijer, oud-directeur van de grote podia van Enschede.
29 nov 2015

De gemeenteraad van Eersel heeft op 17 november ingestemd met een aanvullende subsidie van 80.000 voor Sociaal Cultureel Centrum De Muzenval. Dat ging een faillissement boven het hoofd. De Eerselse raad wil meer vinger aan de pols in de financiële situatie van De Muzenval. Daarom moet het bestuur van De Muzenval zo snel mogelijk met een concreet toekomstplan komen, meldt het Eindhovens Dagblad.
18 nov 2015

De Gelderlander meldt vermoedens van verzekeraar Nationale Nederlanden dat de brand in het Palazzo Theater in Grave door de eigenaar is aangestoken. Die zou financiele problemen hebben.
11 nov 2015

Ook tekent de Gelderlander acht gaten op in het verhaal van de eigenaar.
11 nov 2015 (blendle)

NB: De eigenaar van Palazzo werd op 9 november aangehouden als verdachte van brandstichting, op 24 november kwam hij weer vrij. Bij monde van zijn advocaat heeft hij alle beschuldigingen weersproken.

De gemeente Zaltbommel wil uiterlijk 1 juli 2016 de handen aftrekken van De Poorterij, meldt het Brabants Dagblad. Westhouder Kees Zondag is nu ook bestuurder van NV De Poorterij. De gemeente besloot eerder dat een commerciële partij het theater moest exploiteren, maar deze exploitant ging vervolgens failliet. Inmiddels is er een nieuwe exploitant actief.
10 nov 2015

Bezuinigingen op het Kulturhus hakken erin in Haaksbergen. Theater en bibliotheek verliezen in drie jaar gefaseerd de helft van hun subsidie na een besluit van coalitiepartijen LH, D66 en PvdA. Een doodsteek, vinden oppositiepartijen CDA, VVD en GGH. Theater De Kappen gaat voorlopig geen verplichtingen, maar slechts opties aan bij het plannen van nieuwe theatervoorstellingen.
7 nov 2015 (blendle)

In maart ging het Grand Theatre in Groningen nog failliet. Inmiddels zijn de ambities weer groot en moet het weer een productiehuis van regionale, nationale en internationale allure worden, meldt de Leeuwarder Courant.
6 nov 2015 (blendle)

Het nieuwe CCXL Theater in Vlissingen kampt nog met enkele kinderziekten. Voornaamste probleem is de akoestiek bij voorstellingen en concerten, meldt de PZC.
4 nov 2015

De Amsterdamse kunstraad wil de basisinfrastructuur uitbreiden. Daarmee zouden ook De Kleine Komedie en Theater Bellevue de komende vier jaar verzekerd moeten zijn van hun subsidie. Dat meldt NRC.
2 nov 2015 (blendle)

Blendle is een website waar tegen geringe bedragen artikels uit kranten en tijdschriften kunnen worden gekocht. Met regelmaat deelt de Zwartekat-redactie columns en artikels met en van cabaretiers en comedians.
Zwartekat op Blendle

Categorie: In de media | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.