www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Welkom in de IJzeren Eeuw vanaf 27 december op tv

Vanaf zondag 27 december start de NTR met weer een nieuwe historische comedy: ‘Welkom in de IJzeren Eeuw’. Na ‘Welkom in de Gouden Eeuw’ en ‘Welkom bij de Romeinen’ staat dit keer de 19e eeuw in Nederland centraal: van de Franse bezetting onder Lodewijk Napoleon en de geboorte van ons Koningshuis tot kinderarbeid en de grote uitvindingen: de eerste trein, de eerste voetbalwedstrijd en de eerste spijkerbroek. NPO 3, 17.51 uur.

Koning Willem I, II, en III, Vincent van Gogh, de jonge Wilhelmina, Thorbecke, Aletta Jacobs; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en komen ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit, gespeeld door Plien van Bennekom.

Net als bij de vorige series doen weer vele bekende acteurs mee zoals: Paul de Leeuw, Pierre Bokma., Marc-Marie Huijbregts, Alex Klaasen, Martine Sandifort, Remko Vrijdag, Lies Visschedijk,, Ellen Pieters, Rogier In ’t Hout, Laus Steenbeeke, Gijs de Lange , Elise Schaap, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman, Dick van den Toorn, Hein van der Heijden, Ilse Warringa, Maarten Heijmans, Paul Kooij, Pepijn Gunneweg, Raymonde de Kuyper, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Sergio IJssel, Tina de Bruin en Xander van Vledder.

De serie is geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.