nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Nieuwe DVD- en CD-releases

De laatste weken zijn er verschillende nieuwe cabaret-dvd’s/cd’s uitgekomen. Hierbij een kort overzicht.

Jochem Myjers vijfde show “Even Geduld Aub!” is na vier uitverkochte theaterseizoenen nu op DVD verschenen. Halverwege de try-outs in 2011 werd er bij Myjer een tumor in zijn ruggenmerg ontdekt. De komiek onderging een zware operatie en bestormde na een jaar opnieuw het podium. Met een spectaculair toneelbeeld en lovende recensies is “Even Geduld Aub!” een fantastische voorstelling geworden.

Van Brigitte Kaandorp kwam de dubbel-CD “Thuis” uit. Op dit album staan voornamelijk liedjes uit de laatste twee soloshows en enkele oudere nummers op die nog nooit ordentelijk opgenomen zijn. Deze CD bevat een boekje met illustraties en alle teksten. Als extra’s werden zelfs vijf karaokeversies toegevoegd.

Vorige maand verscheen ook de album boxset “10 Keer Herman van Veen, Een Keuze”. Omdat van Veen dit jaar zijn 50 jarig theaterjubileum viert, koos hij ter afsluiting van dit jubileum tien albums uit, om zijn omvangrijke oeuvre van maar liefst 184 albums samen te vatten in één box. Hij koos voor albums die zijn leven markeren en hem het meest zijn bijgebleven. Ook komt begin januari zijn Duitstalige CD “Fallen oder Springen” uit: dit album is de voorloper van zijn Duitse tour.

Wouter Deprez bracht de DVD “Slijk” uit. Deze voorstelling is gemaakt op zijn lijf, is op zijn maat gesneden. Net als het strakke kostuum van een soldaat, net als de kogel voor een geweerloop, net als de zandzakjes in een loopgraaf. Het gaat over opgroeien in het decor van de Eerste Wereldoorlog. Hoe maak je comedy over zoiets als een oorlog? Deprez gaat in “Slijk” het onmogelijke gevecht aan.

Het collectief Andermans Veren Live! toert momenteel langs de theaters met hun programma “Er is altijd een derde…”. Kick van der Veer, presentator van het radio- en televisieprogramma Andermans Veren, stelde een programma samen met juweeltjes van het Nederlandse theaterlied. Hieruit is een nieuwe gelijknamige CD voortgekomen.

Theoloog/dichter Huub Oosterhuis en zijn zoon Tjeerd hebben de handen ineen geslagen en het album “Om liefde” samen gesteld. Uit het oeuvre van Huub hebben vader en zoon 13 werken gekozen, waarbij Tjeerd de muziek heeft gemaakt. Vervolgens kozen ze artiesten, die de nummers goed zouden vertolken. Paul de Leeuw en Youp van ’t Hek zingen respectievelijk “Om liefde” en “Laat ze blijven” op dit album.

Peter van Rooijen bracht in december zijn eerste CD ‘Er is iemand thuis’ uit. Van Rooijen won in 2012 het Concours om de Wim Sonneveldprijs en is lid van het singersongwritercollectief ‘Het Nieuwe Lied’. De CD kwam mede tot stand via crowdfunding.

Categorie: CD, DVD | Meer over: , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...