www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedy for The Climate


Op 13, 16 en 21 maart wordt Comedy for The Climate georganiseerd, een benefiet-comedy ten voordele van de Klimaatzaak. Dit is een vzw die bestaat uit een groep verontruste burgers uit de media-, bedrijfs-, wetenschappelijke- en kunstwereld, die allen uit persoonlijke naam handelen.

Elf van de beste Vlaamse stand-up comedians zullen zich in zetten voor Comedy for The Climate. In wisselende bezettingen zullen zij gedurende drie avonden het beste van zichzelf voor het klimaat geven.

De eerste Comedy for The Climate vindt plaats op 13 maart in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. MC Bart Cannaerts ontvangt Alex Agnew, Wim Helsen, Xander De Rycke en Kamal Kharmach.

De tweede Comedy for The Climate is in de Capitole in Gent. MC Bart Cannaerts zal hier Alex Agnew, Wouter Deprez, Els De Schepper, Willam Boeva en Piet De Praitere ontvangen.

De derde en laatste Comedy for The Climate is in het Depot in Leuven. Hier is het de beurt aan MC Sven De Leijer met als comedians Alex Agnew, Wim Helsen, Freddy De Vadder, Piet De Praitere en Xander De Rycke.

De opbrengst van Comedy For The Climate gaat integraal naar de werkings- en proceskosten van de Klimaatzaak. Ondanks de onbedoelde lichtkomische touch die klimaatministers Schauvliege, Marghem en co het afgelopen jaar meermaals gaven aan hun falend Belgisch klimaatbeleid, valt er op dat vlak helaas weinig te lachen. Op het internationale klimaatakkoord van Parijs eind 2015 gaven ze nog steeds geen enkele blijk van motivatie om een noodzakelijk en doortastend klimaatactieplan op te starten. Daarom besloot de vzw Klimaatzaak hen voor de rechtbank te brengen wegens nalatigheid inzake het milieu. Om dit alles te bekostigen, wordt Comedy for The Climate georganiseerd.
Comedy for The Climate

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...