www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

5 mei concert met Paul de Munnik en Ali B

Bevrijdingsdag wordt ieder jaar feestelijk afgesloten in Amsterdam met het 5 mei-concert, dat op de Amstel plaatsvindt.

Dit jaar speelt Radio Filharmonisch Orkest op het 5 mei-concert en zij nodigen o.a. Ali B, Paul de Munnik, Hadewych Minis en de cast van de musical De Tweeling uit.

Ali B was al Ambassadeur van de Vrijheid in 2005. Nu zal hij bij aanvang van het Bevrijdingsfestival in Groningen optreden alsook op het 5 mei-concert. Naarmate hij ouder wordt, voelt zich nog meer betrokken bij herdenken en vieren: “Vroeger was 5 mei voor mij alleen maar feesten, en dat vind ik eigenlijk doodzonde. Het moet weer idealistisch worden. Het 5 mei-concert is niet geslaagd als men denkt: wat een mooi decor, wat wordt er mooi gezongen. De avond is pas geslaagd als het publiek begrijpt waarom mensen in de Tweede Wereldoorlog hun leven voor ons hebben gegeven. Als wij met hun moed en energie de wereld een beetje mooier maken, komen we al een heel eind.”

Ook Paul de Munnik, die met Thomas Acda het duo Acda en de Munnik vormde, zal op het 5-mei concert spelen. De Munnik groeide op in Dronten en voor hem gaan herdenken en vieren gaan hand in hand. De Munnik: “ In mijn jeugd was 4 mei echt een ding. Dan kwamen er Engelse piloten naar ons dorp. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik als jongetje uit het zolderraam naar de overscherende vliegtuigen keek. Dat was een machtig gezicht. Maar het is ook belangrijk om stil te staan bij diegenen die geen vrijheid hebben. Vooral dit jaar is dat belangrijk. Kijk naar de grote stroom vluchtelingen. Zij vluchten voor de oorlog, maar wij hebben geen idee hoe we daar mee om moeten gaan. Het is dus nog belangrijker dan anders om zelf na te denken over vrijheid.”
5 mei-concert

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...