nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Daniël van Veen nieuwe directeur Amsterdams Kleinkunst Festival

Het Amsterdams Kleinkunst Festival heeft Daniël van Veen (39) aangesteld als algemeen directeur. Van Veen neemt in het nieuwe kunstenplan tevens het artistiek leiderschap over van oprichter Evert de Vries.

De Vries zal in 2017 tijdens de dertigste festivaleditie zijn functie van artistiek directeur neerleggen en gaat zich als artistiek producent toeleggen op de ontwikkeling van hommages en bijzondere muziektheaterprojecten. De huidige zakelijk directeur, Marc Pil, neemt in 2016 afscheid van het festival.

Van Veen werkt al enige maanden met De Vries en Pil aan een nieuw businessplan voor het festival. In de plannen van Van Veen groeit het festival uit tot een kleinkunstweek op het Leidseplein. “Vooral de mid-career theatermaker valt in een gat. Na een festival doorstoten is in het huidige klimaat steeds lastiger. Daar zien wij kansen,” aldus Van Veen.

Daniël van Veen is directeur van Theater in Huis en daarbij ook producent van diverse Amsterdamse festivals zoals het Wilhelmina Huiskamerfestival. Verder is hij muzikant en programmeur van het Amsterdamse try-out podium BIES.
meer info

foto: Sanne Rosbag

Categorie: Transfernieuws | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.