nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jeroen Kant wint Nekka-wedstrijd

Gisteravond vond in de Arenbergschouwburg in Antwerpen de Nekka-wedstrijd plaats. Dit is een tweejaarlijks concours waarin de organisatie op zoek gaat naar jong talent dat in het Nederlands zingt. De wedstrijd werd gewonnen door de Nederlander Jeroen Kant, die hiermee zijn landgenoot Thijs Maas opvolgt.

In totaal namen 165 artiesten uit zowel BelgiĆ« als Nederland deel aan de Nekka-wedstrijd en zes van hen stonden in de finale. Kant deed al eerder mee aan “De beste singer-songwriter van Nederland” (2013). De vakjury bekroonde hem omdat hij “niet langer alles kapot relativeert, maar cynischer en met de vinger op de zere plek schrijft. Zijn liedjes bevatten verhalende teksten die lezen als een boek”.

De publieksprijs ging naar Zoek & De Reizigers uit Vlaanderen.

Door zijn overwinning mag Kant op 23 april ook optreden in Lotto Arena tijdens de Nekka-Nacht, die dit jaar een eerbetoon brengt aan Toon Hermans.
Jeroen Kant wint Nekka-wedstrijd

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...