nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Engelstalige comedians in de Lage Landen

De komende maanden komen er weer veel Engelstalige comedians naar Nederland en België toe. Tijd voor een uitgebreid overzicht. Met Ardal O’Hanlon, Daniel Kitson, Ed Gamble en Jena Friedman, Glenn Wool en Jamali Maddix, Maz Jobrani, Bill Bailey, John Cleese, Lee Nelson, Dara O Briain en Nina Conti.

Ons totaaloverzicht van internationale comedy vind je overigens hier.

Donderdag 25 februari speelt de Ierse comedian Ardal O’Hanlon op de nieuwe lokatie van het Comedy Café Amsterdam aan het IJdok.
“O’Hanlon staat in uitverkochte zalen en heeft getourd in Amerika, Canada, Australie, het Midden Oosten en Europa. Ardal is ook een begenadigd schrijver met de bestseller The Talk of the Town. Als acteur kan je hem kennen van Father Ted en My Hero. In 2014 was hij genomineerd voor een Olivier Award voor zijn rol in de West End productie The Weir in 2014.”
kaarten Comedy Café, Amsterdam

De geliefde cultcomedian Daniel Kitson komt terug naar Toomler in Amsterdam. Op zondag 13 maart en maandag 14 maart (late night voorstelling).
kaarten Toomler, Amsterdam

Zondag 20 maart zijn de Britse comedian Ed Gamble en de Amerikaanse Jena Friedman te zien in Toomler te Amsterdam. Gamble is een stand-up comedian, schrijver en acteur. Hij was te zien bij ‘Mock the Week’ en ‘Russell Howard’s Good News’. Friedman is comedian en filmmaker. Ze heeft gewerkt als producer bij ‘The Daily Show with Jon Stewart’ en heeft geschreven voor ‘Late Show with David Letterman’.
kaarten Toomler, Amsterdam

Glenn Wool en Jamali Maddix treden 3 april samen op in Toomler. Canadees Wool is een bekend gezicht tijdens het Comedytrain International Summer Festival. De Brit Jamali Maddix is nog maar enkele jaren bezig, maar maakte al eerder indruk op het International Comedy Festival Rotterdam. Op 4 april speelt Maddix ook op het Utrechts International Comedy Festival.
kaarten Toomler, Amsterdam

De Amerikaanse comedian met Iraanse roots Maz Jobrani keert terug naar Nderland met zijn show ‘I’m not a terrorist, but I’ve played one on TV’. Op 10 april in Rotterdam, op 12 april in Amsterdam. Om vervolgens naar België te vertrekken waar hij op 13 april speelt in Antwerpen.
Je kunt Jobrani ook kennen van zijn deelname aan de ‘Axis of Evil’ tour, waarbij vier van oorsprong Arabische comedians korte metten maakten met de vooroordelen. Het boek ‘I’m not a terrorist, but I’ve played one on TV’ was al eerder een bestseller in Amerika. Met zijn internationale comedy tour hoopt Jobrani het Midden-Oosten en het Westen een stuk dichter bij elkaar te brengen. Vooroordelen en misverstanden over het Midden-Oosten, religie en stereotypen die ons denken dagelijks beïnvloeden staan centraal in zijn shows.
kaarten Oude Luxor, Rotterdam
kaarten Meervaart, Amsterdam
kaarten Arenbergschouwburg, Antwerpen

De geliefde comedian Bill Bailey speelt op 29 april een extra voorstelling van zijn show ‘Limboland’ op 29 april in de Arenbergschouwburg in Antwerpen.
“Iedereen is erg benieuwd naar de verhalen en grappen van Bill Bailey, rechtstreeks uit Limboland. Over familiereisjes en wat we verwachten van het leven. Zijn eerste show in Antwerpen is nu al bijna uitverkocht. Kom Bill Bailey’s extra voorstelling op 29 april in Arenberg Antwerpen, ergens gesitueerd in een limbo tussen stand-up van de bovenste plank en erg aanstekelijke liedjes, zeker checken!”
kaarten Arenbergschouwburg, Antwerpen

Nederland zal moeten wachten tot 23 september als Bailey speelt in Rai Theater Amsterdam. De voorverkoop start op vrijdag 19 februari.
kaarten Rai Theater, Amsterdam

John Cleese verlengt zijn Vlaamse tour met een extra show op 4 mei in Capitole Gent.
“Een extra laatste kans om de man aan het werk te zien, dus! Cleese is sowieso het meest gekend door zijn onnavolgbare rol in Monty Phyton’s Flying Circus en Fawlty Towers, maar brengt dus binnenkort zijn unieke komische perspectief voor het eerst naar toeschouwers verspreid over België.
kaarten Capitole, Gent

Lee Nelson ken je mogelijk van zijn FIFA-stunt waar hij Sepp Blatter bekogelde met bankbiljetten. Op 27 mei speelt hij zijn show ‘Suited & Booted’ in Bozar te Brussel. Op 28 mei staat hij in de Meervaart in Amsterdam.
“Nelson is een personage van Simon Brodkin. Ooit een dokter en nu een durfal/comedian die een goede prank nooit kan weerstaan. Hij betreedt het podium steevast met een hoop energie en een tot in de naden uitgewerkt typetje. Deze cheerful chav chap zal je ongetwijfeld doen huilen van het lachen.”
kaarten Bozar, Brussel
kaarten Meervaart, Amsterdam

De Ierse comedian Dara O Briain speelt een extra show van ‘Crow Tickler’ op 30 mei in Koninklijk Circus Brussel. Dit naar aanleiding van de snelle verkoop van tickets voor zijn show in Antwerpen.
O Briain is is een veel geziene gast op de Britse televisie. Als presentator van het succesvolle ‘Mock The Week’ en zijn meest recente tv-programma ‘Dara O Briain: School of Hard Sums’ en ‘Dara O Briain’s Science Club’ voor BBC2. Terugkerend thema is altijd zijn passie voor wetenschap en comedy. Waarbij dat laatste mogelijk iets te maken heeft met zijn academische graad in wiskunde én natuurkunde. Maar op het podium zal je niet de wetenschapper maar de comedian aantreffen. Terug na een pauze van drie jaar.
kaarten Koninklijk Circus, Brussel

De Britse comedian-buikspreker Nina Conti speelt haar nieuwe show ‘In Your Face’ op 30 mei bij Boom Chicago in Amsterdam, op 31 mei in Bozar te Brussel, op 1 juni in de Arenbergschouwburg te Antwerpen.
“Elke avond creëert Nina Conti een nieuwe show door zich te laten inspireren door het publiek. Met de aanwezigheid van Monkey, ‘the mask’ en een gevulde trukendoos kan echt alles gebeuren. Haar vorige passages in Brussel waren een groot succes, en nu komt ze dus terug naar Vlaanderen tijdens het Live Comedy Festival. Strap into the mask as Nina gets in your face.”
kaarten Boom Chicago, Amsterdam

Categorie: International | Meer over: , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.