www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Amerikaanse filmprijs voor ‘De Overkant’ naar verhaal Freek de Jonge

freek-yentl-deoverkant-film

‘De overkant’ van regisseur Marnix Ruben heeft de prijs gewonnen voor ‘Professional narrative short’ tijdens het George Lindsey Una Filmfestival in Florence Alabama in Amerika, georganiseerd door de University of North Alabama.

‘De Overkant’ is een verfilming van het gelijknamige korte verhaal van Freek de Jonge. Nick Golterman speelt de jonge Freek in deze semi-autobiografische vertelling. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Yentl Schieman, van het cabaretduo Yentl en de Boer.


De film speelt zich af in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen, begin jaren 60. Via een voice-over vertelt Freek hoe hij rond zijn 19e wekelijks met de veerpont Prins Willem 1 naar ‘de overkant’ voer om samen met zijn poëtische Zeeuws-Vlaamse vrienden van het leven te genieten in o.a. legendarisch Jazz Cafe Porgy en Bess. Het is een verhaal waarin we ambitieuze jongens zien dromen van een toekomst terwijl ze nog niet helemaal klaar zijn om er aan te beginnen.
www.deoverkantfilm.nl
www.lindseyfilmfest.com

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.