nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Hotel Van Dale met Thomas van Luyn

In het kader van de Boekenweek is op 11 maart Hotel Van Dale te zien bij de NTR. Bellboy Thomas van Luyn ontvangt schrijvers, dichters, muzikanten, cabaretiers en andere woordkunstenaars in deze herberg van de literatuur. Samen spelen zij woordspelletjes en genieten ze van het gezongen, gesproken en geschreven woord. NPO2, 21.05 uur.

Met De Boekenweek voor de deur en het roemruchte Boekenbal dat op het punt staat om te beginnen, is het onrustig in Hotel Van Dale. Men verwacht vanavond hoog bezoek. Wie zal het zijn? Gasten checken in en zijn gespannen voor wat de avond brengen zal. Taalvirtuozen plezieren zich in de lobby van het hotel aan de betekenis van woorden en gezegdes. Ze genieten de taal en de drank die door Van Luyn wordt aangereikt. In Hotel Van Dale mag iedereen met woorden betalen!

Met gastoptreden van o.a. Vincent Bijlo, Nelleke Noordervliet, Ronald Snijders, Ellen ten Damme, Tjitske Jansen, Ellen Deckwitz, Frits Spits, Arthur Japin en Mensje van Keulen.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.