nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Nieuw album: Cornelis Vreeswijk zingt Bellman

Op 16 april komt het album “Cornelis zingt Bellman” uit. Bellman was een Zweedse dichter-componist uit de achttiende eeuw. Op het album brengt Cornelis Vreeswijk (1937-1987) eigen vertalingen van Bellman. Dit album werd in 1974 opgenomen, maar werd nooit eerder uitgebracht.

Het Cornelis Vreeswijk Genootschap heeft geijverd om de opnames alsnog uit te kunnen brengen, wat is gelukt met subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en met behulp van Voordekunst crowdfunding.

Het album wordt gepresenteerd op 16 april in IJmuiden, de geboorteplaats van Vreeswijk. De CD is verkrijgbaar via de site van het Cornelis Vreeswijk Genootschap.
Cornelis Vreeswijk zingt Bellman

Categorie: CD | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...