www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs – de genomineerden

Aan het eind van de middag wordt in Theater Bellevue in Amsterdam de Annie M.G. Schmidtprijs uitgereikt voor het beste theaterlied van het afgelopen seizoen.

Een mooie gelegenheid om alle genomineerden nog eenmaal uit te lichten.

#Imalive
Tekst, muziek en uitvoering Matroesjka (Janneke Rinzema en Lisa Loeb), arrangementen Darius Timmer.

Afkomstig uit de voorstelling die Matroesjka speelde na hun deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival en waar ze de publieksprijs wonnen. Lisa Loeb en Janneke Rinzema leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij beiden cum laude afstudeerden in de richting jazz-zang. Dit seizoen zijn ze nog te zien met hun voorstelling ‘Eeuwig vlees’.

Alle Seizoenen
Tekst Peer Wittenbols, muziek Arend Niks en Joost Spijkers, uitvoering Joost Spijkers.

Afkomstig uit ‘Spijkers’, een muzikale theatervoorstelling van Joost Spijkers en band. Met Nederlandse teksten op balkanmuziek. Peer Wittenbols schreef de winnende liedtekst. In 2013 won Wittenbol al de Annie M.G. Schmidtprijs voor de tekst van ‘Mijn kind’, gezongen door Gerard Maasakkers.

Guus
Tekst, muziek en uitvoering Kiki Schippers.

Afkomstig uit het theaterprogramma ‘Wie kijkt?’ waarmee Kiki Schippers dit seizoen nog enkele keren in het theater te zien is. November 2014 won ze de publieks- en persoonlijkheidsprijs van Cameretten en in april 2015 werd ze tweede bij de Nekka-wedstrijd in Vlaanderen.

Kruisje
Tekst Louise Korthals, muziek Erik Verwey en Louise Korthals en uitvoering Louise Korthals en Erik Verwey.

Afkomstig uit het theaterprogramma ‘Zonder voorbehoud’, het tweede programma van Louise Korthals, dat al net zo lovend werd ontvangen als haar eerste. Voor haar avondvullende debuut won ze de Neerlands Hoop. In beide programma’s werd ze begeleid door pianist Erik Verwey. In 2017 gaat Korthals de planken weer op.

Meisje
Tekst Jan Beuving, muziek en uitvoering Jan Beuving en Daan van Eijk.

Afkomstig uit het theaterprogramma ‘Reken maar nergens op’ waarmee Beuving en Van Eijk twee seizoenen lang in het theater stonden. Beuving won in 2012 de Annie MG Schmidtprijs voor zijn tekst ‘Vinkeveen’.

Stel dat het zou kunnen
Tekst, muziek en uitvoering Jan Rot.

Afkomstig uit het theaterprogramma ‘Jong & Veelbelovend’.

De Annie M.G. Schmidtprijs wordt in samenwerking met de Vereniging Buma georganiseerd en sinds 1992 jaarlijks uitgereikt aan de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest (in die volgorde) van het mooiste theaterlied van het voorafgaande theaterseizoen.

De prijs wordt uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst op zondag 10 april. Op de middag van de uitreiking zullen alle genomineerden hun lied uitvoeren en vervolgens zal de voorzitter van de vakjury Jacques Klöters bekend maken welk lied wordt bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs.

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.