www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Les Tigresses Rouges winnen Utrechts Kleinkunst Festival

Gisteren heeft de Belgische band Les Tigresses Rouges de achtste editie van het Utrechts Kleinkunst Festival gewonnen. Het duo, bestaande uit Silke De Smedt en Karo Voets, is afkomstig uit Gent. De dames brengen mengelmoes van chanson en kleinkunst in het Frans, Nederlands en Engels en meerstemmigheid staat centraal bij hun. Later deze maand zal hun EP uitkomen.

vi.be/lestigressesrouges

De publieksprijs werd gewonnen door Emma Lou. De aanmoedigingsprijs ging naar het jonge talent Mel@anie en de persoonlijkheidsprijs was voor de afwezige zieke Guusje.

De achtste editie van dit festival werd opnieuw gehouden in Schiller Theater Place Royal.
www.utrechtskleinkunstfestival.nl

Juryrapport
“Les Tigresses Rouges, twee speelpoezen Karo Voets en Silke De Smedt, brachten kleinkunst, ’n vleugje cabaret met een mengelmoes van chanson en kleinkunst in het Frans en Nederlands. Meerstemmigheid krijgt bij hen een voorname rol. De jury en publiek, in een vrijwel uitverkocht Schiller Theater ‘Place Royale’, zagen dat deze dames uit de omgeving Gent de tijger uit henzelf naar boven haalde. Beiden konden het publiek en jury uitermate bekoren. De dames hadden op ‘n doordachte wijze een programma in elkaar gezet, wat een mix bracht van verrassing, muzikaliteit, absurditeit en humor. Resultaat: pure entertainment!

Voor zo’n gekozen vorm komen mensen naar de theaters. Mooie 2-stemmige samenzang met eigen muzikale begeleiding op piano en elektrisch orgel. Ondanks een beperkte podiumruimte hadden de beide dames aandacht besteed aan de choreografie terwijl de kledingkeuze zorgde dat zowel publiek als jury van hen genoten.”

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...