Vanwege het coronavirus zijn alle voorstellingen tot en met 1 juni afgelast. Controleer de website van het theater voor meer info.
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Knokke-Heist viert 50 jaar Herman van Veen

Naar aanleiding van de 50-jarige carrière van Herman van Veen organiseert de Belgische kustgemeente Knokke-Heist een ware Herman van Veen-maand. Van Veen is zijn lange carrière immers niet gestart in Nederland, maar in België: in 1966 trad hij op het Humorfestival in de deelgemeente Heist op. Daarom zal van Veen de 50ste verjaardag van Harlekijn Holland in Vlaanderen vieren.

Van 9 juni t.e.m. 3 juli is er de tentoonstelling “Niemands knecht, niemands baas” te bezichtigen in CC Scharpoord. Hier kan je een collectie zien van tientallen foto’s en honderden memorabilia van Harlekijn Holland. Op de openingsavond van de expositie zal van Veen ook geïnterviewd worden door radiopresentator Jan Hautekiet en dan wordt ook het gelijknamige boek voorgesteld.

Op 25, 26 en 27 juni 2016 is er het Harlekijn Festival. Op 25 juni zal Gaëtane Bouchez de door van Veen geschreven en geregisseerde monoloog “Margot” spelen. Dit wordt gevolgd door de dansvoorstelling “Mag ik deze dans”, waarbij het Nieuw Harlekijn Danstheater op composities van van Veen zal dansen. Op zondag 26 juni zijn er allerlei voorstellingen te zien, waaronder een voorstelling over Alfred Jodocus Kwak en een concert van Edith Leerkes (gitariste van Herman van Veen). Op 27 juni sluit van Veen deze driedaagse af met een slotconcert.

Meer informatie:
www.cultuur.knokke-heist.be
Brochure 50 jaar Harlekijn

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...