www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Van Kooten en Die Bie, Paul de Leeuw, Marjan Berk, Vincent Bijlo, Ramses Shaffy huis

Van Kooten en De Bie archieven

Kees van Kooten en Wim de Bie voegen hun archieven samen met hulp van Jedid-Jah Jonker, de Rotterdamse archivaris die eerder al de Simpelsite maakte.
Facebook: Van Kooten en De Bie
www.kootenbie.nl

Het AD heeft een nieuwe vormgeving en introduceert en passant nieuwe columnisten waaronder Paul de Leeuw en Marjan Berk. De Leeuw zal elke zaterdag in de krant schrijven over zaken die hem bezighouden, en daar hoort ook zijn gezin bij. Zijn man en twee zoons van 13 en 14 vinden alles best, maar stelden wel één voorwaarde: ‘Onze namen mogen er niet bij!’ Marjan Berk (84) neemt de column van woensdag voor haar rekening. ‘Ik schrijf met het leven mee.’ Natuurlijk trekt ze zich het lot van ouderen aan, de babyboomers van toen die terecht zijn gekomen in een niet altijd even makkelijke tijd. Gedreven door een ‘intense nieuwsgierigheid’ schildert ze de wereld van persoonsgebonden budgetten, kleinkinderen, dementie en verpleegtehuizen. Vincent Bijlo schreef al voor het AD en zal nu over radio schrijven op de pagina’s Cultuur&Show.
Naast het AD zullen de columns ook verschijnen in gelieerde regionale kranten als BN De Stem, De Stentor, de Provinciale Zeeuwsche Courant, het Eindhovens Dagblad, het Brabants Dagblad, de Gelderlander en Tubantia.

Het Ramses Shaffy Huis, een woon-zorgcentrum voor oudere en jonge kunstenaars aan de Oostelijke Handelskade, gaat half juni open. ‘Met een sfeer van vrijheid en genieten.’ Meer bij Het Parool.
7 mei 2016

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.