www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Wilfried de Jong

Deze maand verscheen het nieuwe boek van Wilfried de Jong, Zweefduik.

“In Zweefduik heeft een man van alle leeftijden ontmoetingen met vreemden en bekenden. Hij trekt met ze op – kijkt, luistert, proeft, ruikt – en laat ze weer gaan. Verliefd zit hij in een auto onder water met zijn meisje, in nachtelijk Rome kijkt hij toe hoe een prostituee zich wast in een bassin, hij helpt een schoolvriend bij een sprong van een spoorbrug en in een natuurmuseum wordt hij aangevallen door een woedende freule.”

De Jong werd voor zijn eerste boek, Aal, genomineerd voor de Debutantenprijs. Zijn volgende boeken, De man en zijn fiets en Kop in de wind, werden bestsellers. Voor dit laatste boek kreeg hij trouwens de Nico Scheepmaker Prijs.

Zweefduik wordt uitgegeven door Uitgeverij Podium.
Zweefduik

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...